Φωτίου: Στόχος οι συνθήκες ελευθερίας και ασφάλειας

Όραμα και στόχος είναι «η έλευση μιας νέας εποχής, η οποία θα ανοίξει διάπλατα τους ορίζοντες για επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας όλων ανεξαίρετα», επεσήμανε σήμερα ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε πολίτες με λιγότερα δικαιώματα, δεν θέλουμε εγκλωβισμένους, ούτε και πρόσφυγες στη δική μας πατρίδα».

Σε χαιρετισμό του σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, ο κ. Φωτίου είπε ότι «αυτός παραμένει ο στόχος και για τη νέα προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων που θέλουμε να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες με την προσδοκία ότι θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την επίτευξη της ποθούμενης λύσης, φτάνει αυτό να αντανακλά στην ειλικρινή βούληση και την επιθυμία όλων».

«Αξίζει ο τόπος μας να μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο για όλους τους κατοίκους του. Η Κύπρος μπορεί να μας αγκαλιάσει όλους με την ίδια στοργή», σημείωσε.

Είπε, επίσης, ότι «μαζί με τις ευχές για υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, εκ μέρους του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης, σας μεταφέρω μήνυμα ολόθερμης στήριξης και συμπαράστασης».

«Ιδιαίτερα προς τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, εκφράζω την απεριόριστη μας αγάπη. Συνεχίστε με σθένος τον αγώνα της μάθησης εδώ στα εκπαιδευτήρια του Ριζοκαρπάσου. Τον αγώνα για τον τόπο που γέννησε τους γονείς και τους παππούδες σας», είπε.

Πρόσθεσε ότι, «αναμφίβολα, στα σχολεία μας εδώ στο Ριζοκάρπασο συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού στην Κύπρο, γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η δική σας πάλη να επιβιώσετε εδώ, με υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη σε αυτό που αντιπροσωπεύετε και είστε, η συνέχεια της ιστορίας μας και η προσδοκία και η ελπίδα για το αύριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ