Γ.Λουκαϊδης: «Η Κυβέρνηση δίνει πολλά στους ελάχιστους και ελάχιστα στους πολλούς»

Η μνημονιακή ιδεολογία της Κυβέρνησης αποτυπώνεται και σε αυτόν τον προϋπολογισμό δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δίνει πολλά στους ελάχιστους και ελάχιστα στους πολλούς, ενώ δεν έχει ξεπεραστεί η τραπεζική κρίση και το μοντέλο ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμο γιατί ενέχει κινδύνους δημιουργίας φούσκας, όπως είναι η φούσκα με τις πολιτογραφήσεις.

Σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2019, ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε εάν οι κυβερνώντες ζουν σε άλλο κόσμο αφού τα κοινωνικά παντοπωλεία εξακολουθούν να υφίστανται, το ποσοστό της φτώχειας έχει αυξηθεί, ο τρόπος επιμερισμού της ανάπτυξης είναι άδικος, οι μισθοί χαμηλοί, υπάρχει σωρεία προβλημάτων στις εργασιακές σχέσεις, την εκπαίδευση και την υγεία. Είπε ωστόσο ότι δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον η προοπτική εφαρμογής του ΓεΣΥ και είπε ότι το ΑΚΕΛ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσει η εφαρμογή του για το καλό του λαού.

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, έκανε λόγο για αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, είπε ότι φλερτάρει με τη λύση δύο κρατών και τη συνομοσπονδία, και ότι δεν είναι αρκετές οι φραστικές διακηρύξεις του υπέρ της ΔΔΟ αλλά πρέπει να αποδείξει μέσα από τις πράξεις και τη συνέπειά του ότι παραμένει πιστός στον στρατηγικό στόχο. Αν δεν αλλάξει ρότα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε, αν η πολιτική του πυξίδα παραμείνει χαλασμένη, τότε μπροστά στα εθνικά τσουνάμια που έρχονται, κανένας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά αλλά οφείλει να προειδοποιεί, αλλιώς θα είναι συνένοχος. Αυτό εξηγεί και τη στάση μας, ανέφερε, καταλήγοντας ότι εμείς συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε.

Πηγή: ΚΥΠΕ