Η απόδοση των διαιτητών

Έτσι είδαμε την απόδοση των διαιτητών στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta α΄κατηγορίας.

Τιμόθεος Χριστοφή: Ελέγχεται μόνο για την κόκκινη κάρτα στο Ζίβουλιτς. Στο Πάφος–ΑΕΚ.Πήρε μία απόφαση ίσως βιαστικά αφού και φάουλ να έγινε, στο σημείο που έγινε δεν έπρεπε να τιμωρηθεί με 2η κίτρινη. Το μεγάλο λάθος στον αγώνα το έκανε ο βοηθός όμηρος Τζωρτζής που δεν καταλόγισε σαν οφσάιντ το γκολ της Πάφου και παίρνει βαθμό 7.9. Όσο για το διαιτητή αν χρεωθεί το λάθος στην αποβολή, πάει στο 7.9, αν όχι τότε παίρνει βαθμό 8.3.

Γιαννάκης Αναστασίου: Ακόμα και αν τον παρέσυρε ο βοηθός Σωτήρης Βίκτωρος που χρεώνεται το λάθος στο πέναλτι της Ομόνοιας με την Αλκή και παίρνει 7.9, εντούτοις ο διαιτητής όφειλε να έβλεπε τις γραμμές και ακόμα και αν έκανε λάθος με το φάουλ, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να υποδείξει πέναλτι αφού ήταν εκτός περιοχής ότι και αν έγινε που δεν έγινε τελικά κάτι. Βαθμός για το διαιτητή 7.9.

Λεόντιος Τράττος: Η διαιτησία του στο Ε.Ν.Π-Απόλλωνας, ελέγχεται για τη φάση στο 45΄με το χέρι του Μάρκοβιτς που ήταν εκτεθειμένο όταν σηκώστηκε να κάνει κεφάλι. Αν αυτό το λάθος χρεωθεί στο διαιτητή σαν άσπρο-μαύρο τότε παίρνει χαμηλό βαθμό 7.9, αν όχι πάει στο 8.3.

Χρυσοβαλάντης Θεουλή: Μπορούσε να καταλόγιζέ ένα ακόμα πέναλτι για την Ανόρθωση στην ανατροπή του Κατσαράβα από τον αμυντικό της Δόξας τον Άδωνη ενώ σωστά σφύριξε την εσχάτη των ποινών στην άλλη φάση. Η βαθμολογία του πάει στο 8.2.

Κώστας Ψευδιώτης: Ασήμαντα τα όποια λάθη έκανε στο ΑΠΟΕΛ–Νέα Σαλαμίνα που δεν καθόρισαν την έκβαση του αγώνα. Εύκολη η αποστολή του σε τελική ανάλυση με ικανοποιητική την παρουσία και απόδοση του. Βαθμολογείται με 8.2.

Γιώργος Νικολάου: Του βγήκε δύσκολο το ματς ΑΕΛ–Ερμής. Σωστά απέβαλε με 2η κίτρινη τον Κεϊτά αλλά έχασε κάποιες άλλες φάσεις-φάουλ με τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα για ορισμένες τέτοιες φάσεις. Βαθμολογείται με 8.2.

Πηγή: balla.com.cy