Ηλ.Μυριάνθους: «Οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πολίτες δεν το αντιλαμβάνονται»

Την ανάγκη όπως η Πολιτεία και κυβέρνηση ρυθμίσουν όσο το δυνατό καλύτερα τα διάφορα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, υπέδειξε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, επισημαίνοντας τη ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

«Μετά από μια παρατεταμένη οικονομική κρίση που περάσαμε, που παρόλο ότι έχει ξεκινήσει να υποχωρεί, εντούτοις οι κοινωνικές της επιπτώσεις θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν για πολύ καιρό ακόμα, οφείλει αυτή η πολιτεία να δώσει στήριξη τόσο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας, αλλά από την άλλη οφείλει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια αναπτυξιακή πολιτική προσαρμοσμένη πάνω σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο», ανέφερε ο κ. Μυριάνθους στην ομιλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019. Όπως είπε, δεν μπορεί λοιπόν να μας λένε οι κυβερνώντες ότι οι αριθμοί ευημερούν αλλά οι πλειοψηφία των πολιτών να μην το αντιλαμβάνεται. «Τώρα λοιπόν που η ατμομηχανή της ανάπτυξης παίρνει σιγά σιγά μπροστά, είναι επιβεβλημένη ανάγκη να συζητήσουμε και να ρυθμίσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα διάφορα κοινωνικοοικονομικά θέματα που υπάρχουν», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μυριάνθους αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης θεμάτων όπως η ελάχιστη και η ανώτατη σύνταξη, το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας , ο κατώτατος μισθός και οι μέρες ανάπαυσης του εργαζόμενου, το φορολογικό σύστημα και η δίκαιη ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος μέσα από την παραχώρηση του κοινωνικού μερίσματος και την αναβάθμιση της Ποιότητας του προσφερόμενου κοινωνικού αγαθού της Υγείας και της Παιδείας. «Δεν αρκεί λοιπόν να πανηγυρίζουμε ότι βελτιώθηκαν οι μακροοικονομικοί δείκτες της οικονομίας, χωρίς να βλέπουμε και τους μικροοικονομικούς δείκτες πως βελτιώνονται. Δεν μπορεί να ψηφίζονται νόμοι για να προστατεύεται το διατραπεζικό σύστημα και οι τράπεζες χωρίς να υπάρχουν μέτρα προστασίας του πολίτη για να μην είναι έρμαιο σε αυτές», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ