Μ.Μαυρίδης: «Για τέταρτη διαδοχική χρονιά επιτυγχάνεται δημοσιονομικό πλεόνασμα»

Για τέταρτη διαδοχική χρονιά επιτυγχάνεται δημοσιονομικό πλεόνασμα με πλεονασματικό προϋπολογισμό που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστος στα δημόσια οικονομικά στην Κύπρο, είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης, εκφράζοντας την ελπίδα αυτός ο κανόνας να συνεχίσει και στο μέλλον, προκειμένου να υπάρχει μια βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη.

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2019, ο κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι η αντιπολίτευση εκφράζει παράπονα για το ποσοστό υλοποίησης των αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι “τα ίδια παράπονα εκφράζουμε και εμείς αφού τα χαμηλά ποσοστά υλοποίησης οφείλονται κυρίως στη γραφειοκρατία και στην απουσία ηλεκτρονικών συστημάτων διαχείρισης“. Αναφερόμενος στην αγορά των ΜΕΔ του Συνεργατισμού από την Κυβέρνηση, είπε ότι θεωρείται ως επένδυση που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος σε βάθος χρόνου.

Αφού είπε ότι το δημόσιο χρέος παραμένει πολύ ψηλά, είπε ότι η Κυβέρνηση μπορεί να το μειώσει φτάνει «να κλείσει τα αυτιά της στα διάφορα παράλογα αιτήματα που υποβάλλονται κατά καιρούς». Χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντική για την οικονομία του τόπου την κατάταξη των ομολόγων της Κυβέρνησης στην επενδυτική βαθμίδα, τάχθηκε κατά της υπέρμετρης ανάπτυξης, είπε ότι η κυπριακή οικονομία χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς, ότι έχουμε ανάγκη από ένα γενικό σχέδιο παιδείας και είπε ότι βρίσκεται υπό μελέτη μια πρότασή του για τους πρόσφυγες και ευχήθηκε να οδηγήσει στην έναρξη μιας νέας και δίκαιης προσφυγικής πολιτικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ