Ν.Τορναρίτης: «Παρά τα λάθη η Κύπρος βρίσκεται σε σωστή πορεία»

Παρά τις αδυναμίες, τα πιθανά λάθη και παραλείψεις, η Κύπρος βρίσκεται σε σωστή πορεία και τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε ισχυρά βήματα ανάκαμψης, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος σημείωσε πως η θετική πορεία της οικονομίας προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με τον ρυθμό ανάπτυξης για το 2019 να υπολογίζεται γύρω στο 3.8%.

Σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2019, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «δικαιούμαστε σήμερα με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς σκοπιμότητες να πούμε ότι οι σωστές πολιτικές και η εφαρμογή τους από την Κυβέρνηση και ειδικότερα τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, έχουν φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα», προσθέτοντας ωστόσο πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός «δεν ισχυρίζεται πως όλα είναι ρόδινα, ούτε πως δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι «ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι η επιλογή της Ομοσπονδιακής επίλυσης περιέχει ρίσκα», ωστόσο, σημείωσε ότι «αυτό που καλούμαστε σήμερα να απαντήσουμε είναι μήπως όμως η κατάληξη στη διχοτόμηση, δεν περιέχει πολλαπλάσια ρίσκα;».

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας: Η διολίσθηση στη διχοτόμηση θα σηματοδοτήσει την όξυνση της αντιπαράθεσης με την Τουρκία κι όχι την εκτόνωσή της…Η διχοτόμηση, υπό οποιανδήποτε μορφή, είτε βελούδινη, είτε συμφωνημένη, είτε εξελισσόμενη, για μας στον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι κατάρα για τον τόπο», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ