Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στη συνεστίαση κληρικών της Μητρόπολης Πάφου

Στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυστόστομου, η Ιερά Μητρόπολη Πάφου διοργάνωσε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της  σε ξενοδοχείο στην Πάφο. Η εκδήλωση συνεστίασης κληρικών πραγματοποιήθηκε σε ζεστό, οικογενειακό κλίμα, με την παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου, του επιχώριου μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Χύτρων κ. Λεοντίου.

Όπως επισήμανε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου στο σύντομο χαιρετισμό του όλοι θέλουμε να μην περνά ο χρόνος και επειδή δεν μπορούμε να τον εμποδίζουμε, πανηγυρίζουμε στο πέρασμά του! Είναι μία κατάσταση – όπως είπε- που δεν μπορούμε να την μεταβάλουμε. Ευχήθηκε επίσης όπως  ο νέος χρόνος να είναι ευλογημένος από τον Θεό, την  ποθούμενη ελευθερία της στην πατρίδα μας και στον Μακαριότατο να έχει πάντοτε την υγεία του, ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό έργο του.

Στη συνέχεια, Μακαριότατος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη Πάφου να είναι πάντοτε  καλά, να προσφέρει  τις υπηρεσίες του  στον λαό μας, που είναι ένας θρησκευόμενος λαός.  Εμείς  είπε, “ προσπαθούμε να ανεβάζουμε το επίπεδο του κλήρου μας τόσο με την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής, όσο και με την αύξηση των μισθών στους κληρικούς μας, με την ίδρυση του Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου”. Παρόλο συνέχισε,  “που χάσαμε πολλά από την οικονομική κρίση που πέρασε ο τόπος μας, εν τούτοις εμείς προσπαθήσαμε και με τη Χάρη του Θεού καταφέραμε να έχουμε αυτό το κοινό ταμείο για τους κληρικούς μας”.
O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κάλεσε μάλιστα τους κληρικούς επιδίωξη τους να είναι η εξεύρεση άξιων διαδόχων, σημειώνοντας πως μόνο αν έχουμε μια ισχυρή Εκκλησία μπορούμε να σταθούμε σθεναρά ενάντια στους εχθρούς μας που βυσσοδομούν και θέλουν συνεχώς να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, κι όχι το συμφέρον του τόπου μας, όπως είπε.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, στην οποία είχαν τοποθετηθεί τυχερά φλουριά, με δώρα για τους νικητές.

Πριν την ολοκλήρωση της συνεστίασης, οι κληρικοί μαζί με τις οικογένειές τους ευχήθηκαν προσωπικά στον Μακαριότατο με την ευκαιρία των εορτών και έλαβαν την ευλογία του.

Πηγή: ΚΥΠΕ