«Παγώνει» η Κύπρος

Πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει σήμερα την περιοχή, ενώ ψηλή πίεση αναμένεται από αύριο.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα δυτικά και νότια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης ενώ στα δυτικά και στα προσήνεμα βόρεια πολύ κυματώδης.

Απόψε θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ, και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και στα προσήνεμα βόρεια πολύ κυματώδης αλλά αργότερα θα καταστεί κυματώδης στα προσήνεμα και ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός. Παγετός δυνατό να σχηματιστεί και σε άλλες υπήνεμες ορεινές περιοχές.

Αύριο θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, το πρωί, δυνατό να πέσουν λίγα χιόνια ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας όμως κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα δυτικά και τα ψηλότερα ορεινά, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ