“Πάει ο παλιός ο χρόνος” με χιόνια και καταιγίδες

Ασθενής, σχετικά χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε διαστήµατα ηλιοφάνειας, ενώ κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Το πρωί δυνατό να σηµειωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Το πρωί επίσης, θα υπάρχει παγετός στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά, στα ανατολικά, βόρειοι ως βορειοανατολικοί µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί,4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά το απόγευµα στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, ενώ στα δυτικά και τα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους µείον 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα, αρχικά ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, για να καταστεί το απόγευµα κυρίως συννεφιασµένος. Τοπικά δυνατό να πέσουν ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια ή χιονόνερο. Αργά το βράδυ, προς το πρωί, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, σε πολλές περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναµένονται χιόνια ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.