“Στο σφυρί” προσωπικά αντικείμενα του Χ. Χέφνερ: Πόσο πουλήθηκε η γραφομηχανή του (Εικόνες)

Αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή του Playboy, Χιου Χέφνερ, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τεύχους του περιοδικού και της πρώτης του γραφομηχανής, πωλήθηκαν σε δημοπρασία.

Η προσωπική συλλογή αντικειμένων του Χιου Χέφνερ, εκλιπόντα ιδρυτή της αυτοκρατορίας του Playboy, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Julien’s Auctions και τα έσοδα θα διατεθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Το αντικείμενο που πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ ήταν μία vintage γραφομηχανή Underwood Standard Portable, την οποία ο Χέφνερ χρησιμοποιούσε στο κολλέγιο, αλλά και για την πρώτη έκδοση του πρώτου τεύχους του Playboy. Η γραφομηχανή πουλήθηκε έναντι του εντυπωσιακού ομολογουμένως ποσού των 162.500 δολαρίων.

Άλλα είδη που αποκτήθηκαν από συλλέκτες ήταν η πλήρης προσωπική σειρά του Χέφνερ με τους δεμένους τόμους περιοδικών Playboy από το 1953-2013, που πωλήθηκε έναντι 76.800 δολαρίων κι ένα χρυσό δαχτυλίδι 14 καρατίων με πλακέτα στο κέντρο που ανοίγει για να αποκαλύψει μία θήκη που περιέχει χάπι Viagra, το οποίο πωλήθηκε για 22.400 δολάρια.

Το δερμάτινο τζάκετ του Χέφνερ, Jeff Hamilton Los Angeles Lakers πωλήθηκε για 16.000 δολάρια και το δαχτυλίδι του 1980 «N.B.A. World Champions» Los Angeles Lakers έναντι 53.125 δολαρίων…

Ο Χέφνερ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2017, σε ηλικία 91 ετών. Άφησε την περιουσία του στο Ίδρυμα που φέρει το όνομα του, το οποίο και αποφάσισε να διαθέσει τα αντικείμενα αυτά σε πλειστηριασμό.

Πηγή: cnn.gr