ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Απαράδεκτες παρεμβάσεις στη διαδικασία των προαγωγών της ΑΗΚ

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ τις παρεμβάσεις στη διαδικασία προαγωγών της ΑΗΚ, κάνοντας λόγο για εμφαντικές παρεμβάσεις και εξόφθαλμη παραβίαση των Αρχών της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ, τα τελευταία 5 χρόνια οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ καλούνταν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την παγοποίηση των κενών θέσεων και προαγωγών και κατά γενική ομολογία ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι ίδιοι άνθρωποι, αναφέρει η ΠΕΟ, που στις συγκεντρώσεις προσωπικού που προηγήθηκαν ενώ τους αποκαλούσαν το μεγαλύτερο Κεφάλαιο του Οργανισμού, την ίδια ώρα άρχισαν με την πρώτη ευκαιρία, ακόμη και στο επίπεδο της θέσης Τεχνίτη, να μηχανεύονται τρόπους, να χειραγωγούν και να μαγειρεύουν το αποτέλεσμα, αδιαφορώντας για τη ζημιά που προκαλούν στον Οργανισμό.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, προστίθεται, “γνωρίζει ότι αυτό το μαγείρεμα και η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων άρχισε και για τις κενές θέσεις προαγωγών στο πιο πάνω ιεραρχικό επίπεδο και αισθάνεται την ανάγκη να υποδείξει ότι η ζημιά που γίνεται δεν είναι μόνο στο ποιος θα προαχθεί ή δεν θα προαχθεί”.

Με την τακτική της χειραγώγησης όλη η ιεραρχία εθίζεται στα φαινόμενα της διαπλοκής, της αναξιοκρατίας και της εξάρτησης σε πολιτικές, παραταξιακές και προσωπικές σκοπιμότητες, αναφέρεται.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. το Γενικό Διευθυντή και τη Διεύθυνση του Οργανισμού να εγκαταλείψουν τις όποιες σκοπιμότητες και να επιδιώξουν και διασφαλίσουν όπως στα πλαίσια της αξιοκρατίας, της χρηστής διοίκησης και της ίσης μεταχείρισης όλου του προσωπικού στην κάθε επόμενη κενή θέση προάγεται η δυνατόν ο καλύτερος ή η καλύτερη χωρίς χαρακτηρισμούς και χρωματισμούς γιατί αυτό απαιτεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του Οργανισμού και των εργαζομένων.

Σε διαφορετική περίπτωση, καταλήγει η ανακοίνωση, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καθηκόντως και από αίσθημα ευθύνης θα αντιδρά αναλόγως της περίπτωσης και θα συνεχίσει να καταγγέλλει δημόσια και όπου δει τέτοια φαινόμενα.

Πηγή: ΚΥΠΕ