Τριμερής συνάντηση προέδρων Εμπορικών Επιμελητηριών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Τριμερής συνάντηση των προέδρων των εμπορικών επιμελητηρίων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στην πόλη Μπερ Σεβά του Ισραήλ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, κατά την τριμερή συνάντηση θα συζητήσει με τους ομολόγους του Uriel Lynn της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ και Κωνσταντίνο Μίχαλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των ήδη άριστων οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των τριών χωρών. Σημείωσε επίσης ότι θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα έρευνας και καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), στα οποία το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη εμπειρία.

Πρόκειται για την πρώτη τριμερή συνάντηση των προέδρων των τριών επιμελητηρίων και αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου και στο πλαίσιο της επόμενης τριμερούς συνάντησης κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στην τριμερής συνάντηση της Πέμπτης συμμετέχουν οι ηγέτες των τριών κρατών Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, Μπέτζιαμιν Νετανιάχου και Αλέξης Τσίπρας. Από πλευράς Κύπρου θα συμμετάσχουν επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών, Ενέργειας και Συγκοινωνιών.

Μια μέρα πριν από την τριμερή συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί στο Τελ – Αβίβ επιχειρηματικό φόρουμ, ανάμεσα στις τρεις χώρες. Περίπου 260 συμμετέχοντες από το Ισραήλ αναμένεται να παρευρεθούν στο φόρουμ, και άλλοι περίπου 50 συμμετέχοντες από Κύπρο και Ελλάδα. Η Κύπρος συμμετέχει στο φόρουμ με 10 εταιρείες που περιλαμβάνουν κατασκευαστικές εταιρείες και εταιρείες ανάπτυξης γης, εταιρείες ICT, εταιρείες παροχής υπηρεσιών, λογιστικά γραφεία και fiduciaries. Η Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχει στο φόρουμ με 7 εταιρείες.

Πηγή: ΚΥΠΕ