Αστυνομία: «Παιδιά, τα ναρκωτικά δεν αποτελούν τη λύση, είναι η αρχή για τη δημιουργία αδιεξόδων…»

Οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι από τα πιο σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν ως Αστυνομία. Για το λόγο αυτό επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας, τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και της καταπολέμησης του φαινομένου. 

Η πρόληψη ξεπερνά τα όρια της παθητικής ενημέρωσης και στόχο έχει την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μίας στάσης ζωής χωρίς εξαρτήσεις, η οποία να σέβεται τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Όσον αφορά στην καταπολέμηση του φαινομένου, η Αστυνομία καταβάλλει συνεχείς και άοκνες προσπάθειες. Συνοδοιπόρους σε αυτή τη μάχη καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες ώστε να επαγρυπνούν και να γρηγορούν, παρέχοντας πληροφορίες και στοιχεία, τα οποία θα διευκολύνουν το έργο μας.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνει η Αστυνομία προς τους γονείς, οι οποίοι είναι αγγελιαφόροι μηνυμάτων για τα παιδιά τους. Η ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν τη ζωή με θετικό τρόπο, η αποχή των ιδίων από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και η διαχείριση δύσκολων καταστάσεων με λειτουργικό τρόπο, καθιστά τους ιδίους πολύ ισχυρά θετικά πρότυπα ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια υγιή κοινωνία.

Επίσης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση: “Aπευθυνόμαστε για πολλοστή φορά στους νεαρούς και τους υπενθυμίζουμε, ότι τα ναρκωτικά δεν αποτελούν τη λύση σε κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως, είναι η αρχή για τη δημιουργία αδιεξόδων με καταστροφικές συνέπειες.
Ας συμβάλουμε λοιπόν όλοι μας, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και ας βοηθήσουμε στην ύπαρξη και ανάπτυξη μια υγιούς κοινωνίας ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ”.