Ελλάδα:Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τα δημοσιεύματα για απειλητικά τηλεφωνήματα σε βουλευτές

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με αφορμή αναρτήσεις των ιστοσελίδων, σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το lawandorder.gr, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί από την εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει ποινική ερεύνα με αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης των αδικημάτων της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Όπως αναφέρει ιστοσελίδα, στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας «παρακινούσε φίλους και μέλη του κόμματος να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο και να απειλούν βουλευτές που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών». Μάλιστα, παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα  ψηφίσουν θετικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μήνυμα αναφέρει: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Πηγή: lawandorder.gr