Μη παραδοχή απήντησαν οι δύο κατηγορούμενοι για σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία προσώπων

Mη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν απήντησαν οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης συνουσίας χωρίς τη συναίνεση της παραπονούμενης, σεξουαλική εκμετάλλευση και κατάχρηση εξουσίας καθώς και εμπορίας προσώπων με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση και το Δικαστήριο διέταξε όπως αυτοί παραμείνουν υπό κράτηση.

Τα δύο πρόσωπα, που είναι αλλοδαποί παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Οι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν 25 περίπου κατηγορίες αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και απήντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Τα αδικήματα διεπράχθησαν κατά την περίοδο 31.10.2018 με 7.11.2018.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ζήτησε την κράτηση των δύο κατηγορούμενων κατά την διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας προκειμένου να παρουσιαστούν την ημερομηνία της έναρξης της δικαστικής διαδικασίας Χαρακτήρισε δε, την υπόθεση σοβαρή αλλά και τα αδικήματα επαναλαμβανόμενα.

Ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων δικηγόροι κ. Πίτρος και κ. Στυλιανού ζήτησαν όπως οι πελάτες τους αφεθούν ελεύθεροι με όρους.

Ο κ. Πίτρος ζήτησε όπως ο πελάτης του ηλικίας 58 ετών τοποθετηθεί στο stop list, παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα , υπογράψει εγγύηση και παρουσιάζεται στον αστυνομικό σταθμό .

Eίπε ακόμη πως ο 58χρονος εργάζεται σε ξενοδοχείο και εδώ και 11 χρόνια είναι στην Κύπρο ενώ η οικογένεια του ήρθε από την Ρουμανία και διαμένουν μαζί του. Επίσης ανέφερε πως ουδέποτε απασχόλησε τις ανακριτικές αρχές.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου είπε πως ο πελάτης του μπορεί να υπογράψει εγγύηση μέχρι 2.000 ευρώ και όπως παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να παρουσιάζεται στο πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

Το Δικαστήριο διέκοψε την διαδικασία για να πάρει απόφαση.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας το Δικαστήριο αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις των δύο συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και σε περιστατικό που συνέβη στις 3.11.2018 όταν ο 1ος κατηγορούμενος εισήλθε στην κατοικία του με τον 2ο κατηγορούμενο από την Ινδία και είπε στην παραπονούμενη που φιλοξενούσε να είναι “καλή μαζί του” γιατί τον είχε πληρώσει.

Το Δικαστήριο λόγω και της σοβαρότητας των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο κατηγορούμενοι διέταξε όπως αυτοί παραμείνουν υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση ορίστηκε για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την 7η Ιουνίου του 2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ