«Ο ΠΙΣ αξιολογεί τα αποτελέσματα των συσκέψεων για το ΓεΣΥ και θα λάβει αποφάσεις»

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) θα αξιολογήσει σήμερα τα αποτελέσματα των δυο συσκέψεων που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), και θα παρθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γραμματέας του ΠΙΣ Αναστασία Συμεού.

Πρόσθεσε πως κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό δεν υπήρξε κάτι σημαντικά καινούργιο και δόθηκαν μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις ως προς τη βιωσιμότητα του Σχεδίου.

Η κ. Συμεού χαρακτήρισε κρίσιμη τη σημερινή συνεδρία, την πρώτη του Συμβουλίου μετά τις δυο συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο. Η συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 και σε αυτήν θα ανταλλαγούν απόψεις, θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των συσκέψεων στο Προεδρικό και θα παρθούν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία και τα επόμενα βήματα του ΠΙΣ, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως στο ΣΙΣ εκπροσωπούνται όλοι οι γιατροί.

Η κ. Συμερού επεσήμανε πως κατά τις συσκέψεις στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δεν υπήρξε κάτι σημαντικά καινούργιο. «Το μόνο καινούργιο που υπάρχει είναι το θέμα που αφορά την επισκεψιμότητα των προσωπικών γιατρών, ότι δηλαδή για πάνω από ένα αριθμό δωρεάν επισκέψεων, που θα καθοριστεί, θα χρειαστεί πιθανότατα να καταβάλλει κάτι ο ασθενής για να μην γίνεται συμφόρηση στα ιατρεία», ανέφερε.

Αλλά αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι των δυσλειτουργιών τις οποίες βλέπουμε, σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα πως για το θέμα της άσκησης της ενδονοσοκομειακής οι γιατροί έχουν ελάχιστες πληροφορίες και στοιχεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ