Προβλήματα εγκλωβισμένων συζήτησε ο Φωτίου με τα κοινοτικά συμβούλια Ριζοκαρπάσου και Αγ.Τριάδας

Συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Ριζοκαρπάσου και Αγίας Τριάδας είχε τη Δευτέρα ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων μαζί τους για συζήτηση προβλημάτων που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το σχέδιο επανεγκατάστασης το οποίο προωθείται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων για την πορεία υλοποίησης των σχεδίων επιδιόρθωσης των κατοικιών εγκλωβισμένων μας σε Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα, με βάση συγκεκριμένο σχέδιο.

Ενημέρωσε επίσης για τις νέες επιλογές που προωθούνται στο σχέδιο Γεωργοκτηνοτροφικών Επιδοτήσεων και την προσπάθεια που γίνεται ώστε το σχέδιο αυτό να γίνει πιο αποτελεσματικό για να στηρίξει τους εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους μας.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε επίσης για το νέο σχέδιο επανεγκατάστασης το οποίο έχει ολοκληρωθεί και προωθείται στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στη βάση του σχεδίου, νεαρά ζευγάρια που επιθυμούν να επανεγκατασταθούν στο χωριό που κατοικούν εγκλωβισμένοι μας θα μπορούν να τύχουν στήριξης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φωτίου κατά τη συνάντηση, στόχος πάντοτε της Κυβέρνησης η στήριξη των εγκλωβισμένων που παραμένουν εκεί στις πατρογονικές εστίες σε δύσκολες συνθήκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ