Στα 10,5 εκ κυβικά μέτρα νερού η εισροή στα φράγματα κατά το τελευταίο τριήμερο

Στα 10,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ανήλθε η εισροή στα φράγματα κατά το τελευταίο τριήμερο (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Α’ τεχνικός μηχανικός του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Φαίδρος Ρουσής.

Ανέφερε επίσης πως το ποσοστό πληρότητας των φραγμάτων έχει φθάσει στο 51,8%, και το απόθεμα νερού στα 150,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο κ. Ρουσής σημείωσε πως πέρσι τέτοια μέρα η πληρότητα των φραγμάτων έφθανε μόλις στο 15%, με 43,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού σε όλα τα φράγματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σχεδόν άδεια.

Σε ότι αφορά το φράγμα Γερμασόγειας, που υπερχείλισε χθες βράδυ, ο κ. Ρουσής είπε πως πέρσι τέτοια μέρα είχε 3,8% πληρότητα, με 510 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Ο κ. Ρουσής είπε πως τον φετινό Γενάρη σημειώθηκε η μεγαλύτερη εισροή νερού στα φράγματα που είχαμε ποτέ μέσα σε ένα μήνα.

Από την 1η μέχρι τις 20 του μήνα η εισροή νερού στα φράγματα ήταν 103,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ανέφερε. Πρόσθεσε πως η δεύτερη μεγαλύτερη εισροή νερού σε ένα μήνα σημειώθηκε το 2012 με 92,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ