Υπουργός Υγείας: Kαταθέτει στοιχεία στο Υπουργικό για τον Νίκολσον

Στοιχεία που αφορούν τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον προτίθεται να καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (10/01) γραπτή δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του Γενικού Ελεγκτή προς τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και της απαντητικής επιστολής από πλευράς της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας προς τον Γενικό Ελεγκτή, με τίτλο «Θέματα σχετικά με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)».

Ο Υπουργός αναφέρει ότι με αφορμή τα πιο πάνω και σε συνέχεια σημερινών δηλώσεων του Γενικού Ελεγκτή, προτίθεται να υποβάλει ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του σε σχέση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ, παρόλο που η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή απευθύνεται στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

“Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση από το Υπουργικό Συμβούλιο των σχετικών στοιχείων, και πέραν από την παρούσα δήλωση, δεν θα προβώ σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση επί του θέματος”, καταλήγει ο Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ