Άντρεα Κάσινου: Με «Ψίθυρους» αναδεικνύει το ταλέντο της (Εικόνες)

Η Άντρεα Κάσινου γεννήθηκε στην  Λεμεσό το 1991. Από μικρή την κέρδισε η Τέχνη της Υποκριτικής. «Αφορμή  είναι το ότι προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια», θα μου πει λίγο πριν την συνέντευξη. Το 2012 αποφοίτησε από την  Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως Καθηγήτρια Θεάτρου με Ειδίκευση στην Σκηνοθεσία Θεάτρου και Υποκριτική.  Από το 2013  μέχρι και σήμερα, δουλεύει στο  Θέατρο  ως Ηθοποιός, Θεατρική Συγγραφέας και Σκηνοθέτης. Έλαβε μέρος στις Τηλεοπτικές Παραγωγές «Το Καφενείο» Ρικ 1, «9 Μήνες» Mega και  «Προδοσίες» Σίγμα Κύπρου και Σκαϊ Ελλάδος.

Σημαντικός σταθμός στην επαγγελματική της πορεία είναι η ίδρυση της Θεατρικής Ομάδας «Psycho Circus» μαζί με την συνάδελφο Εύα Μιλτιάδου όπου είναι ενεργή μέχρι και σήμερα. Το 2018 εντάχθηκε στην Θεατρική Ομάδα «Uncover Masks».

 

 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, βρισκόμουν συνεχώς πάνω σε μία σκηνή.  Μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα  ότι η αγάπη μου για το Θέατρο είναι και ο χώρος όπου ανήκω.

Ποιος ήταν αυτός που σου έδωσε πρώτος την ευκαιρία;

Η  πολυαγαπημένη  μου φίλη  και συνεργάτης  στον χώρο του Θεάτρου  Ευαγγελία Ονουφρίου (Point to) και ο μεγάλος δάσκαλος Ευτύχιος Πουλαϊδης.

Πόσο δύσκολο είναι σήμερα να ενταχθεί σε μια ομάδα θεατρική ή τηλεοπτική ένας νέος ηθοποιός;

Είναι αρκετά  δύσκολο λόγω του ότι ζούμε σε ένα πολύ μικρό νησί όπου ο ανταγωνισμός  είναι μεγάλος. Η εμπειρία μου στον χώρο της Τηλεόρασης είναι μικρή αλλά για μένα τόσο μεγάλη,  γιατί είχα την τύχη να συνεργαστώ και  να γνωρίσω σπουδαίους  Ηθοποιούς  και Σκηνοθέτες από Κύπρο και Ελλάδα, με τους οποίους  θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ.

Πως νοιώθει ένας ηθοποιός που πάει για κάστιγκ;

Προσωπικά όταν ενημερώνομαι  για ένα κάστινγκ, ο στόχος μου είναι να πετύχω . Το κύριο συναίσθημα είναι η αγωνία για το τι θα αντιμετωπίσω  αλλά η αγωνία μου μεταμορφώνεται σε δημιουργία.

Ποια θεωρείς την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας σου;

Δεν θα σου περιγράψω μια συγκινητική  στιγμή αλλά ένα από τα όνειρα μου το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Το «Θάψε το Λούνα Παρκ» είναι το Θεατρικό έργο το οποίο ξεκίνησα να γράφω το 2012. Τον Ιούνιο 2013 συμμετείχα στο φεστιβάλ μονολόγων στο Θέατρο Eliart στην Αθήνα  έχοντας παρουσιάσει ένα μονόλογο από το συγκεκριμένο έργο. Τον Σεπτέμβριο  2013 το ανέβασα σαν ολοκληρωμένη  παράσταση στο Θέατρο Ένα στην Λεμεσό. Το 2015, αφού ιδρύσαμε το « Psycho Circus Theater Group» το  έκανα διασκευή σε «Λούστρινα Τακούνια»  και το ανεβάσαμε στον Πολυχώρο Συνεργείο στην Λεμεσό. Στη συνέχεια το ανεβάσαμε στο Wherehaus 612 στην  Λευκωσία και στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα στην Αθήνα όπου και λάβαμε μία από τις καλύτερες κριτικές.

Τι ονειρεύεσαι σε σχέση με το επάγγελμα που επέλεξες;

Να αποκτήσω  τόση εμπειρία ώστε να καταφέρω να ενσαρκώσω σπουδαίους ρόλους  όπως Σάρα Κέιν από Ψύχωση  4:48, Μπλάνς Ντιμπουά από Λεωφορείον ο Πόθος, Μήδεια του Ευριπίδη κ.ά.

Eίσαι πεισματάρα και υπομονετική με το λίγο που πρόλαβα να σε γνωρίσω. «Όπλα» για πραγματοποίηση των ονείρων σου, έτσι δεν είναι;

Kαι αυτά. Αλλά να ξέρεις ότι  χρησιμοποιώ όση υπομονή χρειάζεται το πείσμα μου, να διεκπεραιώσει το όνειρο μου.

Σύντομα έχετε πρεμιέρα το Θεατρικό Έργο « Ψίθυροι»  που φέρει την υπογραφή του  Κλιφ Κλεοβούλου. Μίλησε μου για την παράσταση.

Βρισκόμαστε στην μέση προβών, με την ομάδα «Uncover Masks» όπου πρόκειται να ανεβάσουμε το Θεατρικό Έργο « Ψίθυροι»  που φέρει την υπογραφή του  Κλιφ Κλεοβούλου σε Συγγραφή Κειμένου και  Πρωτότυπη Μουσική. Στην Σκηνοθεσία ο Κλιφ Κλεοβούλου και   η Άντρεα Κάσινου. Στα  Σκηνικά και τα Κοστούμια είναι η Ευαγγελία Ονουφρίου και στον Σχεδιασμό και Χειρισμό του φωτισμού ο Αντρέας Ηλία και ο Νικόλας Δημητρίου. Το καστ αποτελείται από τον  Νικόλα Χαρτόσια και την Άντρεα Κάσινου.

Είναι ένα έργο  δύο χαρακτήρων που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Πρόκειται για ένα ψυχολογκό δράμα-θρίλερ το οποίο αναγκάζει τον κάθε θεατή να ταυτιστεί και με τους δυο ρόλους θέλοντας και μη. Είναι μία ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού της  διπλανής πόρτας.  Δυο καθημερινοί άνθρωποι  όπου πάγωσαν οι ψυχές τους, όπου η επικοινωνία μεταξύ τους  δεν έχει καμία υπόσταση. Ζήλεια, κτητικότητα, εγωισμός, μη αναγνωρισιμότητα του λάθους, αδιέξοδο, είναι μερικά από τα στοιχεία που τους περιγράφουν. Μια γυναίκα που χρησιμοποιεί διάφορα μέσα και τρόπους σε σημείο χειριστικότητας και ένας άντρας υποδουλωμένος που τρέφει ανελλιπώς το εγώ της, ανήμπορος να αντιδράσει. Θα επέλθει άραγε η δικαίωση;

 

Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός

Πρεμιέρα : Παρασκευή  1 Μαρτίου 2019 στις 8:30 μ.μ.

Ακολουθούν άλλες δύο παραστάσεις: 2 και 3 Μαρτίου 2019 στις 8:30 μ.μ.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 96 762 410, 99 790 915

Της Νικολέτας Χρήστου