Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Παιδείας στην Τεχεράνη

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης αναχώρησε σήμερα για την Τεχεράνη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα έχει επαφές και θα υπογράψει Μνημόνια Συναντίληψης που προνοούν την ανάπτυξη συνεργασιών.  

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Χαμπιαούρης θα συναντηθεί, αύριο Σάββατο, με τον Υπουργό Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιράν Mansour Gholami και θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης για τη Συνεργασία στους τομείς των Επιστημών, της Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού θα συναντηθεί επίσης με τον δρα Ali Asghar Mounesan, Επικεφαλής του Οργανισμού Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Χειροτεχνίας και Τουρισμού, τον δρα Bagher Larijani, Υφυπουργό Ιατρικής Εκπαίδευσης και τον δρα Sorena Sattari, Ιρανό Αντιπρόεδρο για την Επιστήμη και Τεχνολογία.

Τη Δευτέρα, ο κ. Χαμπιαούρης θα υπογράψει με την Επικεφαλής της Εθνικής Βιβλιοθήκης και Αρχείου του Ιράν δρα Ashraf Boroujerdi, Μνημόνιο Συναντίληψης για Συνεργασία μεταξύ της Κυπριακής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Ιράν.

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί επίσης Πανεπιστήμια του Ιράν και θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

Πηγή;ΚΥΠΕ