Φονικό Στροβόλου: Ο Τζιωνής είχε μαζί του tablet για να βγάλει φωτογραφίες τα θύματα

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρέθηκαν πάλι οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό, που διαπράχθηκε στο Στρόβολο, μιας και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του ενός εκ των τριών ανακριτών, Σάββα Σιαμμούτη, όταν είχε καταθέσει στη δίκη εντός δίκης. Η διαδικασία συνεχίστηκε με νέα κατάθεσή του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σιαμμούτης, ο Τζιωνής το βράδυ του φονικού είχε στην τσάντα του παπούτσια, ρούχα, αλλά και ένα tablet, το οποίο το προόριζε για να βγάλει φωτογραφίες τα θύματα του. Σοκ προκάλεσαν τα λεγόμενα του Σιαμμούτη, σύμφωνα με τα οποία, ο Τζιωνής όταν ερωτήθηκε γιατί σκότωσε δυο αθώους ανθρώπους, αυτός απάντησε «εν εύκολο ρε, εν όπως τα έργα».

Κατά την αντεξέταση από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή παρουσιάστηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως το φονικό μαχαίρι. Επιπροσθέτως, κατά τη σημερινή διαδικασία αναγνώστηκαν χειρόγραφες σημειώσεις του Τζιωνή.

Τέλος, σήμερα για πρώτη φορά ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζιωνή έθεσε επί τάπητος το ενδεχόμενο το κίνητρο των κατηγορούμενων να είναι η ληστεία.