Για τις παραβιάσεις της Τουρκίας μίλησε ο ΠτΔ στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Αραβικού Συνδέσμου

Στις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο επί του εδάφους όσο και στην ΑΟΖ της από την Τουρκία, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Συνδέσμου αραβικών κρατών, που πραγματοποιήθηκαν στο Σαρμ Ελ Σέιχ.

Σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις συνθήκες αποσταθεροποίησης στην περιοχή και σημείωσε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, απαιτούν συλλογική και αποτελεσματική δράση.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι στην περιοχή επικρατούν αστάθεια και διενέξεις, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος «προερχόμενος από μια χώρα που ακόμη υποφέρει από την τουρκική κατοχή και διαίρεση, την παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων επί του εδάφους της και στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, αναγνωρίζω τις επιπτώσεις που επιφέρουν αυτές οι παραβιάσεις».

Ο κ. Αναστασιάδης προσέθεσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά ενάντια σε αυτές τις παράνομες, αναχρονιστικές και αποσταθεροποιητικές καταστάσεις», επισημαίνοντας ότι επιδιώκουμε τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και τη λύση του Κυπριακού.

«Μόνο μέσα από την ειρήνη, με σεβασμό όλων προς το διεθνές δίκαιο, μπορούμε να πετύχουμε την ευημερία για τους λαούς μας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή:ΚΥΠΕ