Παναγιώτης Γεώργιου: Ο πιτσιρικάς μεγάλωσε και η μουσική τον κερδίζει όλο και περισσότερο (Βίντεο/Φωτός)

Ο Παναγιώτης Γεώργιου είναι νέο παιδί με απίστευτη χροιά στην φωνή, με «τρέλα»  και λατρεία για την μουσική που αποφάσισε πλέον να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μεγάλη του αγάπη. Ο Λευκωσιάτης αν και μόλις 27 άρχισε να αποκτά το δικό του κοινό και να γεμίζει σιγά – σιγά της μουσικές σκηνές που εμφανίζεται με το κοινό που τον ακολουθεί. Παιδί χαμηλών τόνων που  με το που πιάνει το μικρόφωνο μεταμορφώνονται σαν μια σπίθα. «Λάμπει», «χάνεται» στο ρυθμό και ταυτόχρονα γίνεται ένα με τον κόσμο. Τον συναντάω  για καφέ και αμέσως ο Παναγιώτης σε κερδίζει με το χιούμορ του  και το πάθος με το εκφράζεται για αυτό που κάνει…να τραγουδάει.

Τι είναι η μουσική για σένα;

Τι είναι για εμένα η μουσική; Ωραία το άρχισες…Τώρα βρε Νικολέτα, πραγματικά μακάρι να υπήρχαν λέξεις που να μπορούσαν να  περιγράψουν το συναίσθημα που νιώθω για την μουσική. Είναι  μαγεία. Είναι ένας έρωτας που όσο ο θεός  με αφήνει να έχω την δυνατότητα και δύναμη να τραγουδώ,, δεν θα με σταματήσει πότε και τίποτα που να κάνω αυτό που λατρεύω.  Κάθε φόρα θα παρασύρομαι στον έρωτα της μουσικής! Από τα 15 μου χρόνια άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με το τραγούδι  και κάθε φόρα νιώθω σαν να είναι η πρώτη μου φόρα. Όταν ανεβαίνω στην σκηνή  νοιώθω ότι είμαι σε άλλη διάσταση. Το ξέρεις πώς όσες σκέψεις και άγχος αν υπήρχε κατά τη διάρκεια της μέρας  όλα  ξεχνιούνται πάνω στην σκηνή.

Ποιο είδος σε εκφράζει περισσότερο;

Ακούω όλων των ειδών μουσικής, αλλά πάντοτε εξαρτάται από την περίσταση και εννοείται από την διάθεση. Εξάλλου η  μουσική δεν έχει ταμπέλες, έχει μόνο συναίσθημα.

 Πόσο δύσκολο είναι να ασχοληθεί κάποιος νέος επαγγελματικά στην Κύπρο;

Αν εννοείς αν μπορεί κάποιος να γίνει διάσημος στην Κύπρο είναι πολύ δύσκολο σχεδόν ακατόρθωτο. Αν όμως για να τραγουδά κάποιος σε μαγαζιά αξιόλογα, με ωραία φωνή, διάβασμα, επιμονή και πίστη στον εαυτό του μπορεί να  τα καταφέρει.

Υπάρχουν αρκετές μουσικές σκηνές στην χώρα μας, είναι ένα φαινόμενο που είναι απλά μόδα και θα περάσει;

Πιστεύω πως στο νησί μας υπάρχουν περισσότερες μουσικές σκηνές με live μουσική. Κάποιες με πολυμελές μπάντες άλλες με δύο – τρία άτομα το πολύ. Ο κόσμος δείχνει ότι αγκαλιάζει αυτό  το είδος διασκέδασης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι μια μόδα και θα περάσει γιατί πραγματικά θεωρώ ότι πλέον  στη Κύπρο υπάρχουν ωραία σχήματα που μπορείς να δεις και να απόλαυσης.

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζεις και γιατί;

Θαυμάζω αρκετούς καλλιτέχνες, αλλά ξεχωρίζω: Παντελή Παντελίδη αν και δεν είναι πια στη ζωή θεωρώ ότι ήταν ένας καλλιτέχνης που με τα τραγούδια του και την μουσική του προχώρησε το ελαφρό λαϊκό τραγούδι ένα βήμα πάρα  πάνω (καψούρα).

Τον θαυμάζω γιατί ήταν ένας καλλιτέχνης που με μια κιθάρα και με τα λόγια της ψυχής του κατάφερε να αγγίξει της καρδιές και τον θαυμασμό σε μικρούς και μεγάλους.

Δημήτρης Μητροπάνος: Ένα όνομα μια ιστορία. Τον θαυμάζω γιατί είναι ο λαϊκός τραγουδιστής, έχει μια ξεχωριστή φωνή, πιστεύω όποιο κομμάτι και να του δίνανε θα το έκανε ξεχωριστό.

Γιώργος Μαζωνάκης: θαυμάζω το ξεχωριστό του χαρακτήρα επί σκηνής το ξεχωριστό του  ντύσιμο. Όπως και να το κάνουμε όταν τραγουδά  αμέσως καταλαβαίνεις ότι είναι ο Μαζωνάκης.

 Ποιο το μεγαλύτερο σου όνειρο;

Το μεγαλύτερο όνειρο  μου είναι να γίνω ένας καλός και καταξιωμένος τραγουδιστής με πετυχημένες δικογραφίες  που θα αγαπήσει και θα ξεχωρίσει ο κόσμος. Εύχομαι και  εννοείτε με πολύ δουλειά, σεβασμό και αγάπη προς τη μουσική να πετύχω να κάνω σπουδαία πράγματα στη μουσική και κάποτε να έχω τους δικούς μου θαυμαστές και μέσα από τα τραγούδια μου να αγαπήσουν, να κλάψουν, να χαμογελάσουν και να διασκεδάσουν.

Που μπορεί να σε ακούσει κάποιος επί σκηνής;

Στο μπαράκι  «κουκουβάγια» περιοχή Στασικράτους – Λευκωσία, στην όμορφη Λεμεσό στο μαγαζί «Αταξίες» στην Σαριπόλου  κι στα «Διόδια live» κάποιες ενδιάμεσες μέρες κάνουμε και πάρτι σε διάφορα μαγαζιά (μπαράκια)

 Θα λαμβάνεις μέρος σε ριάλιτι;

Όπως γνωρίζει  το έχω κάνει μια φορά. Πιστεύω ότι είναι μια ωραία εμπειρία να ζήσει ένας καλλιτέχνης και μην ξεχνάμε μεγάλα ονόματα που υπάρχουν στον καλλιτεχνικό χώρο και κάνουν σπουδαία καριέρα βγήκαν από ριαλιτι  χωρίς να πάρουν και την πρωτιά. Άρα θεωρώ ότι είναι ένας τρόπος να σε ακούσει ο κόσμος αλλά και συνθέτες για να σου ανοιχτούν πόρτες στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.

Ξέρω ότι η φιλία «παίζει» σημαντικό ρόλο για σένα;

Ξέρεις κάτι; Η φιλία είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να ζεις γιατί όπως και η μουσική μια σωστή φιλία μπορεί να σου προσφέρει απίστευτα συναισθήματα απίστευτες εικόνες απίστευτες αναμνήσεις. H φιλία δεν είναι μόνο στιγμές χαβαλέ, είναι και η στιγμή που χρειάζεσαι κάποιον ακόμα και από την ίδια σου την οικογένεια. Είμαι ευγνώμων που στη ζωή μου  γιατί έχω πραγματικά αληθινούς φίλους δίπλα μου που πλέον μπορώ να τους νιώσω αδέρφια μου.

Της Νικολέτας Χρήστου