Πήρε διαστάσεις η διάδοση των ναρκωτικών, είπε ο Πρόεδρος και κάλεσε το κοινό να βοηθήσει την Αστυνομία

Η διάδοση των ναρκωτικών έχει πάρει μεγάλη διάσταση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι για να έχει επιτυχίες η Αστυνομία στην καταπολέμηση του φαινομένου, χρειάζεται τη βοήθεια του κοινού.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ο Αστυνομικός Σταθμός, η Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα Κτηματολογίου και Πολεοδομίας αναβαθμίζουν το Παραλίμνι- μητρόπολη, για όσο χρόνο απαιτείται, ελπίζω όχι για πολύ – της ελεύθερης Αμμοχώστου».

Πρόσθεσε ότι τα «τρία έργα που σήμερα προστίθενται στην πληθώρα έργων που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης από την Κυβέρνηση στον Δήμο Παραλιμνίου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου, την ανέγερση Αίθουσας Αθλοπαιδιών από τον Δήμο Παραλιμνίου, στον χώρο του τέταρτου Δημοτικού Σχολείου και τα έργα βελτίωσης του Στίβου στο Γήπεδο Τάσου Μάρκου».

Επίσης, συνέχισε περιλαμβάνουν «την ανέγερση αίθουσας εκδηλώσεων στην Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου, κόστους 430 χιλιάδων ευρώ, την ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου, την επέκταση του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Παραλιμνίου, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης η βελτίωση της Λεωφόρου Περνέρα στον Πρωταρά».

Σημείωσε ακόμα ότι «μέσα από την αδειοδότηση της κατασκευής της Μαρίνας Παραλιμνίου, πέραν των παρεμφερών αναπτύξεων, η περιοχή θα αναβαθμιστεί με τουριστικές αναπτύξεις και επενδύσεις πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, μέσα από εναλλακτικές προτάσεις, που έχουν τεθεί ενώπιον των ενδιαφερόμενων, ευελπιστώ ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε και την υλοποίηση της κατασκευής γηπέδου γκολφ, το οποίο μετά βεβαιότητας αυτή τη φορά θα αδειοδοτηθεί».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε επίσης ότι «τα προβλήματα καθυστέρησης οφείλονται καθαρά σε λόγους περιβαλλοντικούς, όμως έχουν προταθεί δύο συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες υπερτερούν της παρούσης περιοχής, όπου θα κατασκευαζόταν, έτσι, πιστεύω, ότι οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται, ο Δήμος, αλλά και το κράτος, συνεργαζόμενοι, θα πετύχουμε έτσι ώστε σύντομα να γίνει και αυτό το έργο πραγματικότητα».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε έργα που θα ξεκινήσουν εντός του 2019, που αφορούν το οδικό δίκτυο Κάππαρη, την αναβάθμιση του Γυμνασίου Παραλιμνίου, την κατασκευή τμήματος της Λεωφόρου 1ης Απριλίου και τα βελτιωτικά έργα στα αλιευτικά καταφύγια της Αγίας Τριάδας και του Παραλιμνίου».

Το σύνολο των έργων, συνολικού ύψους πέραν των 45 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε, «έχουν ως τελικούς αποδέκτες των ποικίλων θετικών αποτελεσμάτων που προκύπτουν τους ίδιους τους πολίτες, αποδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον που επιδεικνύουμε για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους ενστερνιζόμενοι το όραμα των τοπικών αρχών, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, γενικότερα των δημοτών».

Αναφερόμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και τον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, που εγκαινιάστηκε σήμερα, ο Πρόεδρος είπε πως αυτό «θα αναβαθμίσει το εργασιακό περιβάλλον εντός του οποίου εργάζονται οι αστυνομικοί, αλλά την ίδια ώρα, μια σειρά από έργα που έχουν αναφερθεί, δίνουν το στίγμα της αποφασιστικότητας της Κυβέρνησης να δώσει έμφαση στην αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων όχι μόνο των Αστυνομικών Διευθύνσεων, αλλά και των Δικαστηρίων και πιστεύω σύντομα και της Νομικής Υπηρεσίας. Με την ευκαιρία της εδώ παρουσίας του Γενικού Εισαγγελέα το εξαγγέλλω, νομίζω βρίσκονται σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να είναι δύο παράλληλοι πύργοι στην περιοχή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε και ένα μήνυμα, ότι «η ασφάλεια του πολίτη, αλλά και η απονομή της δικαιοσύνης είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Και αν είναι κάτι που θέλω μετ’ επαίνου να αναφέρω είναι τα επιτεύγματα της Αστυνομίας, παρά την αυξανόμενη τάση του εγκλήματος. Και έγινε κατορθωτό χάρη και στην εθελοντική προσφορά των πολιτών».

Αναφέρθηκε μάλιστα στους παρατηρητές της γειτονιάς και είπε ότι «το 2012 ήταν  τέσσερις χιλιάδες σε τρεις Δήμους και κοινότητες, ενώ σήμερα είναι 105 χιλιάδες σε 317 Δήμους και κοινότητες. Αυτό έχει συμβάλει στην εξιχνίαση εγκλημάτων σοβαρότατης μορφής, όχι απλά σε βάθος χρόνου αλλά την επομένη. Και αυτό πρέπει να λέγεται», είπε. Σημείωσε περαιτέρω πως «δεν πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στα ελάχιστα απαράδεκτα δείγματα, και όχι στο τι η συντριπτική πλειοψηφία των εύορκων αστυνομικών προσφέρει».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την αυστηρότητα που διακρίνει τον Αρχηγό, τη διοίκηση γενικότερα της Αστυνομίας, θα καταπολεμηθούν και αυτά ώστε να έχουμε ένα Αστυνομικό Σώμα που να χαίρει της εμπιστοσύνης του κοινού».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε σημείο της ομιλίας του Δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη αναφορικά με το ΤΕΒΕΑ και το ΕΒΕΑ και είπε πως «βρισκόμαστε σε διάλογο, προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, συμμερίζομαι οπωσδήποτε τις ανησυχίες που εκφράζονται από πλευράς των επιχειρηματιών της ελεύθερης περιοχής, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να δούμε πώς είναι δυνατόν, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε διάσπαση, να υπάρξει ένας πραγματικά ενιαίος φορέας, που να εκφράζει και την ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου προς όφελος των επιχειρηματιών που δρουν και επενδύουν στην περιοχή».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό του Δήμου «και για νέα έργα, αρκεί να είναι ώριμα, καλά σχεδιασμένα και, βεβαίως, να το επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε «καλύτερες συνθήκες, ώστε να μη χρειάζεται ενίσχυση του Αστυνομικού Σώματος λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας», ενώ αναφέρθηκε και σ’ αυτό που – όπως είπε- απασχολεί όλους αυτές τις μέρες, δηλαδή τη «μεγάλη διάσταση που έχει πάρει η διάδοση των ναρκωτικών. Μια καταστροφική, εγκληματική πορεία κάποιων στοιχείων για τα οποία, για να έχει επιτυχίες η Αστυνομία – που έχει επιτυχίες – χρειάζεται τη βοήθεια του κοινού».

Αντί, σημείωσε «κάποιοι να εμφανίζονται και να προβάλλουν ανυπόστατους ισχυρισμούς στη Βουλή ή αλλού, καλό είναι να ενημερώνουν το Αστυνομικό Σώμα, να πληροφορούν τις Αρχές, έτσι ώστε να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και να υπάρχει και η αντίστοιχη αντιμετώπισή τους».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τους συντελεστές του έργου ώστε να γίνει πραγματικότητα» και ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο στο Παραλίμνι, αλλά και στους υπόλοιπους Δήμους και τις κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου».

Πηγή:ΚΥΠΕ