Προς περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του έργου των Τεχνικών Επιτροπών με κονδύλι 1 εκ. ευρώ από Κομισιόν

Με κοινοτικό κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να ενισχυθεί σύντομα το έργο των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών.

‘Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το κονδύλι αυτό θα διοχετευτεί από την Κομισιόν εντός μιας περιόδου χρόνων, με σκοπό την οικονομική υποστήριξη των δράσεων των Τεχνικών Επιτροπών.

Πρόκειται για μια επιπλέον διευκόλυνση για τις δαπάνες των Επιτροπών, για στήριξη και υποβοήθηση της λειτουργίας τους, είπε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, ερωτηθείσα σχετικά για το θέμα, σημειώνοντας παράλληλα πως τα περισσότερα χρήματα για την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά αλλά και για άλλες των Επιτροπών αυτών προέρχονται από την Κομισιόν.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η διοχέτευση των χρημάτων για τα διάφορα projects πιθανόν να γίνει μέσω του Γραφείου του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) στην Κύπρο, όπως γίνεται για τα έργα συντήρησης ή αναστήλωσης χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς ή θρησκευτικών μνημείων, στο πλαίσιο των εργασιών της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής. Για το θέμα είναι ήδη ενήμεροι οι επικεφαλής των Τεχνικών Επιτροπών προκειμένου να ετοιμάσουν εισηγήσεις για αξιοποίηση αυτών των χρημάτων.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο του έργου της Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, προγραμματίζεται η έναρξη επισκέψεων μελέτης (study visits), στις οποίες θα συμμετάσχουν από κοινού ομάδες Ε/κ και Τ/κ μαθητών που έλαβαν ήδη μέρος στο δικοινοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Imagine”.

H πρώτη τέτοια δραστηριότητα αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο και θα αφορά δίωρη επίσκεψη μιας ομάδας Ε/κ και Τ/κ μαθητών (συνολικά 40 με 50 μαθητές) λυκειακού επιπέδου, σε χώρους εντός των τειχών Λευκωσίας, όπως το Σπίτι της Συνεργασίας, η Πύλη Κερύνειας και η οδός Λήδρας. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς τους και μέλη της Τεχνικής Επιτροπής. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος μαθήματος εκτός σχολείου με διάφορες δραστηριότητες, αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ