Ρατσιστικό ή κακόγουστο; Η Gucci αποσύρει το αμφιλεγόμενο “πουλόβερ – περιλαίμιο”

“Blackface” ονομάζεται το προϊόν ένδυσης που λάνσαρε ο Οίκος μόδας Gucci και που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αποσύρει το αμφιλεγόμενο προϊόν και να απολογηθεί δημόσια.

Το “blackface” ήταν ένα μάλλινο πουλόβερ – περιλαίμιο (σαν κουκούλα μηχανής – μπαλακλάβα), που κάλυπτε το κάτω μέρος του προσώπου, και, συγκεκριμένα, έφτανε μέχρι κάτω από τη μύτη. Το προϊόν ήταν σε μαύρο χρώμα και είχε κόκκινη απόχρωση στο σημείο γύρω από τα χείλη.

Το προϊόν, που ήταν μέρος της κολεξιόν “Φθινόπωρο 2018”, αποσύρθηκε αμέσως από τα online και φυσικά καταστήματα, ενώ η Cucci κάνοντας μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter, ζήτησε “συγγνώμη” και παραδέχτηκε πως το περιστατικό αυτό ήταν ένα ισχυρό μάθημα για την εταιρεία.

View image on TwitterΩστόσο, οι χρήστες του Twitter συνέχισαν να “βομβαρδίζουν” την Gucci με κατηγορίες για ρατσισμό για ασέβεια, κοινοποιώντας το αμφιλεγόμενο προϊόν, γράφοντας μηνύματα εναντίον του πασίγνωστου Οίκου Μόδας, αλλά και προτρέποντας τον κόσμο να σταματήσει να στηρίζει την εταιρεία.

View image on Twitter
Βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι χρήστες που θεώρησαν τις αρνητικές αντιδράσεις υπερβολικές, υποστηρίζοντας πως το “blackface” δεν φέρει ρατσιστική χροιά. Πολλοί έγραψαν πως μοιάζει με μάσκα του σκι και ότι δεν χρειάζεται να κατηγορούμε ως “ρατσιστικό” οτιδήποτε είναι μαύρο και καλύπτει το πρόσωπό μας.

Πηγή:news247.gr