Σημαντική η συμμετοχή της Κύπρου σε συνάντηση για το Μεσανατολικό στο Δουβλίνο

Η πρόσκληση και συμμετοχή της Κύπρου, δια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, σε κλειστή συνάντηση με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία για το Μεσανατολικό στο Δουβλίνο είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης και της σημασίας που αποδίδει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του θετικού ρόλου που δύναται να διαδραματίσει, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται στο Δουβλίνο, για να συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης από τον Ιρλανδό ομόλογό του Simon Coveney στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Η συνάντηση που αρχίζει απόψε και θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ιρλανδίας, και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν περιορισμένος αριθμός κρατών μελών της ΕΕ και της περιοχής της Μέσης Ανατολής σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών, με στόχο τη διεξαγωγή μιας άτυπης συζήτησης για το Μεσανατολικό, σε εμπιστευτική βάση.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν από Αραβικής πλευράς οι Υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Παλαιστίνης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών, ενώ από τα κράτη μέλη ΕΕ, πέραν από τον Ιρλανδό Υπουργό Εξωτερικών και τον κ. Χριστοδουλίδη, παρόντες θα είναι οι Υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, ως επίσης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ