Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ και Πρύτανης

Συνάντηση με τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή, Τάσο Χριστοφίδη και τους συνεργάτες του είχε τη Δευτέρα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γενικό του Γραμματέα, Αντρο Κυπριανού κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και έγινε ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων που άπτονται της έρευνας και της παιδείας.

Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε πέραν της μίας ώρας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου δήλωσε ότι «έχουμε εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ και έχουμε εκφράσει και την κοινή βούληση για συνεργασία για την επίλυση των διάφορων προβλημάτων».

Πρόσθεσε ότι «το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πάντα ανοικτό σε συνεργασίας με την πολιτεία ευρύτερα, με την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, τη Βουλή, τους θεσμούς».

Όπως είπε ο κ. Χριστοφίδης, «ο στόχος είναι κοινός: θέλουμε να πάει καλά η Ανώτατη Εκπαίδευση στην Κύπρο και βεβαίως να συνεχίσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στον ερευνητικό τομέα και στον το τομέα της παροχής ποιοτικής ανώτατης εκπαίδευσης».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι «έχουμε εκφράσει στις πρυτανικές Αρχές την ετοιμότητά μας να συνεργαστούμε και να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τις κατευθύνσεις που έχει αναφέρει ο κ. Πρύτανης, δηλαδή, προς την κατεύθυνση της παραγωγής σημαντικού ερευνητικού έργου καθώς επίσης και για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης προς τους φοιτητές».

Συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Κύπρου γιατί, όπως είπε, τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει παραγάγει σημαντικό έργο και χρειάζεται την περαιτέρω στήριξη της πολιτείας για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει ενώπιον του έτσι ώστε να κάνει το άλμα προς τα εμπρός.

Όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «μας έχει ενημερώσει ο κ. Πρύτανης και οι συνεργάτες του για το ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή και έχουμε υποσχεθεί στον βαθμό που εξαρτάται από εμάς – διότι δεν εξαρτάται κυρίως από εμάς – ότι θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες έτσι ώστε το Πανεπιστήμιο Κύπρου να μπορέσει να επιτελέσει τον ρόλο του πολύ πιο αποτελεσματικά».

Πηγή: ΚΥΠΕ