Θάνατος παιδιού στη Λεμεσό: Τί λέει το Υπ.Υγείας

Τη δική του θέση εξέφρασε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με το τραγικό περιστατικό θανάτου παιδιού στη Λεμεσό, μέσω ανακοίνωσης, που εξέδωσε.

Για το εν λόγω περιστατικό είχε υπάρξει δημόσια καταγγελία σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία γινόταν αναφορά για καθυστέρηση στη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου το παιδί νοσηλευόταν και το Υπουργείο Υγείας έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπουργείου:

Μετά από σχετική διερεύνηση που ζήτησε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, με αφορμή καταγγελία που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο παιδιού λόγω καθυστέρησης στη χορήγηση της κατάλληλης θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν, εξαιτίας καθυστέρησης πέραν της μιας εβδομάδας στη διεκπεραίωση συγκεκριμένης εργαστηριακής ανάλυσης, η οποία διενεργείται από το εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, έχει διαφανεί ότι το δείγμα λήφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού από τον ασθενή στις 22 Ιανουαρίου 2019, στις 8:18 π.μ., και παραλήφθηκε από το εργαστήριο στις 23 Ιανουαρίου 2019, στις 9 π.μ. Τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν και καταχωρήθηκαν στο μηχανογραφικό σύστημα προς ενημέρωση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού στις 24 Ιανουαρίου 2019, στις 1:54 μ.μ.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, δεν προκύπτει καμία κωλυσιεργία όσον αφορά στη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο Υπουργός Υγείας εκφράζει και δημόσια, όπως ήδη έπραξε και προσωπικά, τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.”