Υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο ΔΗΣΥ στις Ευρωεκλογές υπέβαλε ο Παναγιώτης Σεντώνας

O δρόμος για την Ευρώπη που θέλουμε περνά μέσα από τη συμμετοχή μας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντώνας.

Καταθέτοντας σήμερα την υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Σεντώνας είπε ότι η πρόσκληση για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι μια τιμητική πρόκληση.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα μεγάλα λόγια, αλλά γεγονός παραμένει ότι οι αλλαγές στη ζωή μας περνούν μέσα από την πολιτική διεργασία, είπε.

«Ό,τι συμβαίνει στην πολιτική επηρεάζει τη ζωή μας, επηρεάζει το τώρα, επηρεάζει το αύριο. Γι’ αυτό επιλέγω να μπω στη μάχη της συμμετοχής, με θέληση για διάλογο που να στηρίζεται σε επιχειρήματα αλλά και θέσεις για το πώς οικοδομούμε μια καλύτερη Κύπρο, μια σύγχρονη Κύπρο, ελεύθερη και ευρωπαϊκή», είπε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο ίδιος πιστεύει βαθιά στην Ευρώπη, στην ΕΕ και στις αξίες που βρίσκονται στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, όπως το κράτος δικαίου, η αλληλεγγύη και η συνεργασία.

«Αυτές οι αξίες χρειάζονται υπεράσπιση, χρειάζονται φωνή, στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στις μεγάλες και δαιδαλώδεις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όπως η τεχνολογική επανάσταση, ο μετασχηματισμός του κόσμου της εργασίας, η ανάγκη για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη, η συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή της Κύπρου και της Ευρώπης.

«Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις είναι η ενεργός και δραστήρια συμμετοχή στην ΕΕ», ανέφερε.

Ο κ. Σεντώνας κατέληξε, λέγοντας ότι δρόμος για την Ευρώπη που θέλουμε περνά μέσα από τη συμμετοχή μας στις εκλογές του Μαΐου και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ