Ζητήματα που απασχολούν το ΤΕΠΑΚ τέθηκαν ενώπιον του Υπ.Παιδείας

Η καθυστέρηση στην υλοποίηση του Β` Πόλου Ανάπτυξης καθώς και σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, σε πρόσφατη συνάντηση του με το ΔΣ του Σωματείου “Φίλοι του ΤΕΠΑΚ”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημέρωσε τον Υπουργό για τους σκοπούς και τη δράση του Σωματείου, το ρόλο του ως συνδετικός κρίκος μεταξύ του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας της Λεμεσού και τη στήριξη που προσφέρει στο Πανεπιστήμιο από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του.

Ενώπιον του Υπουργού τέθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, όπως οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σχεδιασμών για το Β΄ Πόλο Ανάπτυξής στην περιοχή του Παλιού Νοσοκομείου, οι μειώσεις στον προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου, η εξασφάλιση δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές.

Επίσης, επισημάνθηκε και αναλύθηκε στον Υπουργό η σημασία της διατήρησης του Πανεπιστημίου στο κέντρο της Λεμεσού και τέθηκαν ενώπιον του εισηγήσεις για εξεύρεση χώρων στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι να είναι κατάλληλοι για ανέγερση φοιτητικών εστιών, καθώς επίσης και πρόταση για παροχή κινήτρων για ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου, ο Υπουργός άκουσε με προθυμία και προσοχή τα θέματα που τέθηκαν ενώπιον του και επαναβεβαίωσε τη δέσμευση του να στηρίξει, με κάθε τρόπο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο, ενώ υποσχέθηκε να εξετάσει με προσοχή όλα τα θέματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ