Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ: “Θετική η πορεία του κυπριακού τουρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια”

Πολύ θετική, χαρακτήρισε την πορεία του κυπριακού τουρισμού τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Λεπτός αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ και Πρόεδρος της  Επιτροπής Τουρισμού στο ΚΕΒΕ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, είπε ότι το 2018 παρατηρήθηκε αύξηση των αφίξεων κατά 7,8% , ενώ  τα προηγούμενα τρία χρόνια σημειώθηκε σημαντική  αύξηση των αφίξεων της τάξης μέχρι και του 20% κατ΄έτος, παρόλο που η αύξηση των εσόδων δεν ακολούθησε τους ίδιους ρυθμούς.
Εάν  συνέχισε, καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο για το  2019 παρόλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, τότε υπό τις περιστάσεις θα είμαστε ικανοποιημένοι, συμπλήρωσε.
Επεσήμανε ακόμη πως παράλληλα με τις παραδοσιακές μας αγορές,  θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αγορά  των γειτονικών μας χωρών, όπως Αιγύπτου, Ιορδανίας και του Ισραήλ.
Επίσης θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια για προσέλκυση τουρισμού από τις μεγάλες αγορές της Κίνας και της Ινδίας. Εγχείρημα, όχι εύκολο, σημείωσε, που απαιτεί πολύ ενέργεια και συντονισμό, σημείωσε, προσθέτοντας πως πρέπει να ξεκινήσουμε με την οργάνωση κοινών πακέτων όπου οι Κινέζοι και οι Ινδοί τουρίστες να συνδυάζουν την επίσκεψη τους στην Κύπρο μαζί με τους Άγιους Τόπους, το Ισραήλ , την Αίγυπτο ή και την Ελλάδα . Αυτό θα καταστήσει την Κύπρο, διαμεσολαβητικό σταθμό, σημείωσε.
Αυτοί οι στόχοι συνέχισε ο κ. Λεπτός έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τον Υφυπουργό Τουρισμού με τον οποίο το ΚΕΒΕ διατηρεί αγαστή συνεργασία .
Αναφερόμενος στην Πάφο, είπε πως στον τομέα της ανάπτυξης της οικονομίας  “έχουμε αγαστή συνεργασία, την στήριξη του ΠτΔ, της κυβέρνησης και της πολιτείας γενικότερα “ και υπάρχει συναντίληψη.
Ενδεικτικά ανέφερε, πως η κυβέρνηση μετά  και από εισηγήσεις και διαβούλευση με το ΚΕΒΕ έχει προχωρήσει στην θέσπιση πολλών αναπτυξιακών κινήτρων που έμπρακτα έχουν βοηθήσει την οικονομία του τόπου, προς όφελος όλων.
Ο κ. Λεπτός σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια πολλά έργα που είχαν παραμείνει στο συρτάρι, σήμερα έχουν προχωρήσει αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης.
Σημείωσε πως στην Πάφο υπάρχουν κάποια σημαντικά έργα υποδομής που καθυστερούν . Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον  δρόμο που συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου  μέχρι την Πέγεια. Πρόκειται είπε,  “για ένα ουσιώδες  τουριστικό έργο υποδομής, το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες τώρα”, όπως και ο δυτικός παρακαμπτήριος Χλώρακας κ.α.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ