Απαιτείται άμεση αντιμετώπιση της σχολικής βίας δήλωσε ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας Γ. Γεωργίου

Η βία και οι παραβατικές συμπεριφορές, το τελευταίο διάστημα, στους σχολικούς χώρους έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό, δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου προσθέτοντας ότι μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η πολυπλοκότητα, η μορφή βίας και η ένταση με την οποία εκδηλώνεται.

Σε δήλωση μετά τη συνέχιση της συζήτησης από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για την παραβατικότητα και τη βία στα σχολεία, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως η φύση και η ένταση των τελευταίων περιστατικών επιβάλλουν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν επιτρέπουν άλλη κωλυσιεργία.

Πρόσθεσε πως σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας θα φέρει ακεραία την ευθύνη για οποιαδήποτε νέα περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα αν υπήρχαν οι κατάλληλες δομές στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ η εθνική στρατηγική για αντιμετώπιση της βίας και παραβατικότητας στα σχολεία παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, είναι ανολοκλήρωτη και κυρίως αναποτελεσματική.

Ο κ. Γεωργίου είπε, επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας πριν να είναι αργά πρέπει να αυξήσει τα κονδύλια για σκοπούς πρόληψης και αντιμετώπισης του προβλήματος, να αξιολογήσει τις υφιστάμενες δομές και να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους, να εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία, να ενισχύσει την επιτελική ομάδα άμεσης παρέμβασης, να προσφέρει εναλλακτική εκπαίδευση για στήριξη των παιδιών με παραβατική συμπεριφορά.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ακόμα πως το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να προσλάβει σχολικούς κοινωνικούς λειτουργούς, να τοποθετήσει επιπλέον καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής και να αυξήσει τον αριθμό των εκπαιδευτικών ψυχολόγων

Η φύση και η ένταση και των τελευταίων περιστατικών επιβάλλουν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν επιτρέπουν άλλη κωλυσιεργία. Σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο Παιδείας θα φέρει ακεραία την ευθύνη για οποιαδήποτε νέα περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί έγκαιρα αν υπήρχαν οι κατάλληλες δομές στα σχολεία.

Πηγή:ΚΥΠΕ