Απεβίωσε ο γνωστός τ/κ πολιτικός Ιρσέν Κιουτσιούκ

Κηδεύεται την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Μαρτίου με έξοδα της «βουλής», ο πρώην «πρωθυπουργός», πρώην πρόεδρος του ΚΕΕ και «βουλευτής», «υπουργός», ενεργό μέλος της πολιτικής στην τ/κ κοινότητα, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό γνωστό νοσοκομείο στις ελεύθερες περιοχές, στην Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Κιουτσιούκ απεβίωσε λόγω καρδιακής ανεπάρκειας ενώ από τις 27 Δεκεμβρίου νοσηλευόταν με ίωση στο εν λόγω ιδιωτικό νοσηλευτήριο, απ’ όπου είχε πάρε εξιτήριο στις 20 Φεβρουαρίου αλλά επέστρεψε στις 2 Μαρτίου αφού η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και πάλι.

Ο Ιρσέν Κιουτσιούκ γεννήθηκε το 1940 στη Λευκωσία και ήταν ανιψιός του πρώτου Τ/κ Αντιπροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φαζίλ Κιουτσιούκ. Ήταν απόφοιτος του τμήματος γεωργίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και είχε εργαστεί στο Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας από το 1966 έως το 1968. Από το 1968 έως το 1973 εργάστηκε στο Τμήμα Κτηνοτροφίας της Κυπριακής Δημοκρατία, απ’ όπου παραιτήθηκε για να ιδρύσει την δική του εταιρεία που ασχολείτο με την γεωργία και την κτηνοτροφία ενώ ήταν πρόεδρος του επιμελητηρίου γεωπόνων και του «ομίλου ηρώων Κοκκίνων».

Ο Ιρσέν Κιουτσιούκ ήξερε αγγλικά και ελληνικά, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών.

Σημειώνεται από χθες πολλοί τ/κ πολικοί έχουν δημοσιεύσει μηνύματα και εξέφρασαν συλλυπητήρια για τον θάνατο του Ιρσέν Κιουτσιούκ ενώ ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί επικοινώνησε με την οικογένεια του εκλιπόντος και δημοσιοποίησε το μήνυμα συλλυπητηρίων του.

Πηγή: ΚΥΠΕ