Αποκρύβουν τη νέα Στρατηγική του Καρκίνου και κρύβονται άφωνοι

Η εμμονή κάποιων τραπεζιτών να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να εμπλέκονται στα θέματα Υγείας, και όχι μόνο, μας προκαλεί απέχθεια. Παρ’ όλα αυτά ζητήσαμε από την ομάδα που ετοίμασαν τη λεγόμενη νέα Στρατηγική του Καρκίνου να μας δώσουν τη δική τους θέση αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν τόλμησε.

Της Αλεξίας Καφετζή

Oύτε δημοσιοποίησαν τη θέση τους σε άλλα ΜΜΕ. Απλά ως ένοχοι σιωπούν, μετά από παροτρύνσεις του γραφείου δημοσίων σχέσεων των τραπεζιτών και από τους πανάκριβους επικοινωνιολόγους τους, γιατί πιστεύουν ότι σιγά-σιγά ο κόσμος θα ξεχάσει τα μεγάλα τους εγκλήματα σε βάρος των Καρκινοπαθών.

Όμως, η «24» δεν μπορεί να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί όταν αποδεδειγμένα και με έγγραφα εγκαταλείπονται Καρκινοπαθείς, παραπληροφορούνται και αφήνονται να πεθάνουν χωρίς ενημέρωση.

Αυτό που μας παραξενεύει είναι ότι Κυβέρνηση, πολιτικοί και ΜΜΕ αλληθωρίζουν, κάνουν ότι δε ακούν, ούτε διαβάζουν, ούτε βλέπουν συμπολίτες μας να ταλαιπωρούνται και να πεθαίνουν κατά εκατοντάδες ετησίως. Έλεος, πλέον! Η οικονομική ισχύς, η δύναμη του χρήματος, η πλεονεξία μιας κλίκας ασυνείδητων, που είναι ενάντια στο Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και όλοι να σιωπούν!

Εσκεμμένα, λοιπόν, Θεσμοί σιωπούν και στρουθοκαμηλίζουν, χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως: Η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας! Η κοινωνία να υποφέρει, να πεθαίνουν Καρκινοπαθείς και να βλέπουμε αδιαφορία ή/και σύγχυση της πολιτικής ανεπάρκειας με μια Κυβέρνηση, όσο αφορά την Υγεία, κλινικά νεκρή!

Οι «μάγειροι» της αποτρόπαιας νέας Στρατηγικής Καρκίνου…
Όπως αναφερθήκαμε στο προηγούμενο τεύχος της «24» αυτοί που «μαγείρεψαν» τη νέα Στρατηγική του Καρκίνου του 2019 ανήκουν ΟΛΟΙ στον περίγυρο της Τράπεζας Κύπρου. Yπενθυμίζουμε την ομάδα: Στέλλα Κυριακίδου, με οικονομικά συμφέροντα στην Τράπεζα Κύπρου και πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, Δρ Αδάμος Αδάμου, του Αντικαρκινικού και μέλος στο ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας, Δρ. Δημ. Παπαμιχαήλ, δ/ντής τμήματος στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου, Δρ Άννα Αχιλλεούδη, του ΠΑΣΥΚΑΦ και μέλος του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας, Δρ Σίμος Μαλάς, μέλος του ΠΑΣΥΚΑΦ που είναι μέλος του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας και Δρ Άντη Άνταμς, αυτός που μας έφερε στην Κύπρο, με έξοδα του Ογκολογικού της Τράπεζας, τη φίλη του Αυστραλέζα δρα Liz Kenny, για μια προκατασκευασμένη «μελέτη» για τις ανάγκες της Κύπρου σε ακτινοθεραπευτικά αλλά δεν βρήκε ότι υπάρχει Ογκολογικό στο ΓΝ Λευκωσίας (!).

… Και οι συντελεστές της γνήσιας Στρατηγικής του 2009
Σε αντίθεση με τους «μάγειρες» του 2019, τη Στρατηγική του Καρκίνου, μεταξύ 2004-2009, ετοίμασαν ομάδες επιστημόνων και συμπολιτών μας ύστερα από πολλές συζητήσεις, όπως αναφέρονται στις πρώτες σελίδες της Στρατηγικής. Στη Στρατηγική του 2009 συμμετείχε και το Ογκολογικό της Τράπεζας και παρ’ όλες τις προσπάθειές της να έχει το μονοπώλιο ή το «μοναχοφάη» των Ογκολογικών Υπηρεσιών δεν τα κατάφερε τότε. Τώρα με τις αγορές συνειδήσεων, μάλιστα από ανθρώπους που ο κόσμος που δεν ήξερε τα παρασκήνιά τους νόμιζαν ότι είναι υπερασπιστές των Καρκινοπαθών και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατάφερε η Τράπεζα να κάνει νέα Στρατηγική και να την πλασάρει μέσω του Υπουργού Υγείας και του Υπουργικού Συμβουλίου, ως δήθεν νέα βελτιωμένη ή επικαιροποιημένη Στρατηγική για τον Καρκίνο.

Η «24» μετά την εξαγγελία της νέας Στρατηγικής από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα αποσπάσματά της που διοχετεύτηκαν στα ΜΜΕ την αναζήτησε από παντού, από το Υπουργικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Υγείας αλλά κανένας δεν μας τη δίδει! Την αναζητήσαμε κι από τη Βουλή αλλά και πάλιν στάθηκε αδύνατο να τη βρούμε. Γιατί, λοιπόν, φοβούνται να αποκαλύψουν το νέο «επικαιροποιημένο μεγαλούργημά» τους; Τι θέλουν να αποκρύψουν και φοβούνται να το πουν στον κόσμο;

Οι τραπεζίτες γνωρίζουν πώς να εκβιάζουν, ιδού τα έργα τους!
Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η λεγόμενη νέα Στρατηγική και 2 μέρες μετά, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, το Ογκολογικό της Τράπεζας ανακοίνωσε περιχαρής ότι θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ. Θυμίζουμε ότι η «24» από καιρό κατάγγελλε ότι κύκλοι των Ογκολογικών Υπηρεσιών έλεγαν ότι δεν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ εκτός κι αν η Κυβέρνηση αποδεχόταν πλήρως τους όρους που έθεταν και που ήταν: Πρώτο να έχουν το μονοπώλιο και δεύτερο να διαλυθούν ή να ενταχθούν κοντά τους οι κρατικές Ογκολογικές Υπηρεσίες, όπως αναφέρει και η κοινοποίηση: «Η ενοποίηση των υφισταμένων Ογκολογικών Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού μαζί με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ώστε να λειτουργούν κάτω από μία διοικητική δομή, αυτή της Τράπεζας». Αλλιώς, εκβίαζαν ότι θα μείνουν εκτός του ΓεΣΥ και η Κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν να επιχορηγεί τη λειτουργία του Ογκολογικού της, όπως έκανε τα τελευταία 20 χρόνια, που την επιχορήγησε με πάνω από €450 εκ. Αν η Κυβέρνηση δεν δεχόταν τη συνέχιση της χορηγίας ή τη λεγόμενη ενοποίηση/διάλυση των κρατικών Ογκολογικών τότε απειλούσαν ότι θα το κλείσουν και θα αφήσουν τους Καρκινοπαθείς στα χέρια του… Θεού! Και η Κυβέρνηση πάλι λύγισε! Ενώ οι τραπεζίτες αδιάντροπα μιλούν τώρα για τη μεγαλοψυχία τους να ενταχθούν στο ΓεΣΥ «παρ’ όλο που υπάρχουν κάποια προβλήματα ακόμα».

Το μέγα πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι; Είναι πόσα θα παίρνουν για κάθε ιατρική πράξη και λόγω μονοπωλίου θα ζητούν πλέον «βουν τζιαι κάμηλο», όπως λέει η κυπριακή παροιμία κι έτσι «μ' έναν γνέψιμον τους εκάμαν τον ψύλλον κάμηλον τζιαι τον κάμηλον… ψύλλον». Κάπως έτσι διαλύουν τα κρατικά Ογκολογικά και δεν θα έχουν κρατικό ανταγωνισμό και θα τα παίρνουν και χοντρά από την τσέπη μας, αφού εμείς θα πληρώνουμε το ΓεΣΥ.