Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Μιλάνο διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού

Δεκάδες χιλιάδες Ιταλοί πήραν μέρος σε μια μεγάλη κινητοποίηση εναντίον του ρατσισμού χθες Σάββατο στο Μιλάνο. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης του ιταλικού βορρά και κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της, μπροστά στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου.


Η κινητοποίηση “αποτελεί ισχυρό πολιτικό πειστήριο ότι η Ιταλία απλά δεν είναι η χώρα που περιγράφουν κάποιοι το τρέχον διάστημα”, δήλωσε ο δήμαρχος Τζουζέπε Σάλα.

Ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων του δήμου, ο Πιεφραντσέσκο Ματζορίνο, έκανε λόγο για 200.000 συμμετέχοντες στη διαδήλωση, στην οποία κάλεσαν αρκετές οργανώσεις αρωγής και κοινωνικά κινήματα.

Το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης ήταν “Prima le persone” (“πρώτα ο άνθρωπος”), ουσιαστικά απάντηση στο μότο του ακροδεξιού αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι “Prima li Italiani” (“πρώτα οι Ιταλοί”). Η παράταξη της Λέγκας του Σαλβίνι, ο οποίος εφαρμόζει τελευταία εξαιρετικά σκληρή πολιτική στο ζήτημα της μετανάστευσης, έχει δρέψει μεγάλα εκλογικά κέρδη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ενώ οι δημοσκοπήσεις τη θέλουν πρώτο κόμμα στην Ιταλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ