Δράμα: Έφτιαχνε σοκολάτα με χασίς που καλλιεργούσε σε ντουλάπα

Προχωρημένες γνώσεις για την καλλιέργεια και την επεξεργασία της κάνναβης είχε ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να παρασκευάζει ακόμη και… σοκολάτα εμποτισμένη με το χασίς που παρήγαγε στο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας που είχε στήσει μέσα σε μια… νάιλον ντουλάπα στο σπίτι του στη Δράμα.

Δεν χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από τον σκύλο ανιχνευτή της Δίωξης Ναρκωτικών, για να εντοπίσει τη νάιλον ντουλάπα με τον ειδικό εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, στην οποία υπήρχαν ψηφιακό θερμόμετρο– υγρόμετρο, δυο λαμπτήρες και αυτοσχέδιο σύστημα εξαερισμού, ενώ υπήρχαν μέσα συσκευασίες με λίπασμα και φυτόχωμα και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Το εκπαιδευμένο τετράποδο ξετρύπωσε, ακόμη, δέκα συσκευασίες που περιείχαν την αυτοσχέδια σοκολάτα εμποτισμένη με κάνναβη συνολικού βάρους 207,2 γραμμαρίων, άλλες τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,8 γραμμαρίων και μια με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και αρκετούς σπόρους. Ο 22χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, που άσκησε δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: protothema.gr