Η Κύπρος συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κίνημα ενάντια στην Ενδομητρίωση

Στα κίτρινα «ντύνεται» και φέτος η Κύπρος συμμετέχοντας για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Παγκόσμια Κίνηση Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση “Worldwide Endomarch”.

Μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο, πάσχει από ενδομητρίωση, η οποία ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι με μήνυμα «Ήρθε η ώρα να σταματήσει η σιωπή!», η Κύπρος ενώνει τη φωνή της με άλλες 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για τη σωστή διάγνωση και πρόληψη της Ενδομητρίωσης, που ταλαιπωρεί σύμφωνα με στοιχεία 200 περίπου εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο του Endomarch Cyprus 2019, η EndoTeam Cyprus τερμάτισε στο Medochemie Μαραθώνιο Λευκωσίας, ενώ το Σάββατο 23 Μαρτίου θα «τρέξει» ενάντια στην ενδομητρίωση στο Μαραθώνιο Λεμεσού, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Την ίδια ημέρα στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό, θα διεξάγεται από τις 8 το πρωί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Στο χώρο της εκδήλωσης θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό, ενώ το κοινό θα μπορεί να συνομιλεί με τον Δρα Ανδρέα Σταυρούλη Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Worldwide EndoMarch ως Πρόεδρος της Εκστρατείας Endomarch Cyprus 2019.

Παράλληλα διεξάγεται και ηλεκτρονική καμπάνια ενημέρωσης μέσω των κοινωνικών δικτύων όπου αναρτώνται πληροφορίες για την ενδομητρίωση, που χαρακτηρίζεται ως σιωπηλή νόσος, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προτροπή προς τις γυναίκες να μιλήσουν ανοιχτά για τη γυναικολογική αυτή πάθηση και να μοιραστούν τη δική τους ιστορία.

Ως μήνας ενημέρωσης για την Ενδομητρίωση, ορίστηκε ο Μάρτιος, ενώ το χρώμα που ταυτίστηκε με την πάθηση είναι το κίτρινο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ