Νίκος Τορναρίτης: Τήρησε πλήρως την αρχή του ασυμβίβαστου της βουλευτικής του ιδιότητας  (Eικόνες)

Διάβασμα, θυσίες, σπουδές, και τελικά τα καταφέρνει. Ο Νίκος Τορναρίτης ανοίγει την δική του δουλειά πραγματοποιώντας το όνειρο του να έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο νιώθοντας μάλιστα δικαιωμένος αφού μέσα από πολλούς κόπους κατάφερε να διαπρέψει στο τομέα της νομικής.

Το 2001, ο Νίκος Τορναρίτης εκλέγετε για πρώτη φορά βουλευτής και αμέσως κλείνει το  δικηγορικό του γραφείο, διατυπώνοντας έτσι την αρχή του ασυμβίβαστου μεταξύ της βουλευτικής ιδιότητας και ορισμένων επαγγελμάτων. Ο ίδιος δηλώνει στο 24h: «Συνειδητά επέλεξα να κλείσω το Δικηγορικό μου γραφείο ενόσω είμαι και βουλευτής διότι πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα προέκυπτε σε κάποια φάση σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στις δύο αυτές ιδιότητες».

Ο Νίκος Τορναρίτης σε προεκλογική συγκέντρωση το 2001

«Το ασυμβίβαστο, συμπληρώνει, «είναι επιταγή της κοινωνίας και προσωπικά κατέθεσα παλαιότερα στο κόμμα μου, πρόταση για θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και μερικών επαγγελμάτων, όπως είναι π.χ. ο δικηγόρος ή ο λογιστής».

Ο ίδιος θεωρεί ότι το βουλευτικό αξίωμα είναι λειτούργημα και για τον βουλευτή: «Πρέπει να προέχει το έργο του στο Κοινοβούλιο. Συνεπώς, ο βουλευτής έχει πολύπλοκο έργο να επιτελέσει και χρειάζεται να είναι εντελώς απερίσπαστος», καταλήγει.

Με τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη τους έδενε μια δυνατή φιλία

Της Νικολέτας Χρήστου