Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις σχέσεις Κύπρου-Ινδίας σε χαιρετισμό του στο «Φεστιβάλ των Χρωμάτων»

Κύπρος και Ινδία διατηρούν παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του στο «Φεστιβάλ των Χρωμάτων»(Holi Festival of Colours) που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος «Φίλοι της Ινδίας στην Κύπρο» στην Ορόκλινη.


Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο και οι Πρέσβεις της Κίνας και της Σρι Λάνκα, στους οποίους μικρά κοριτσάκια φορώντας τις παραδοσιακές Ινδικές στολές προσέφεραν μπουκέτα με λουλούδια.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι είναι τιμή του να παρευρίσκεται στο Φεστιβάλ και σημείωσε πως «με την Κύπρο και την Ινδία να έχουν παραδοσιακά μια εξαιρετική σχέση μεταξύ τους, είναι φυσικό η Βουλή των Αντιπροσώπων να υποστηρίζει αυτό το πολύ σημαντικό πολιτιστικό Φεστιβάλ, όχι μόνο για να βιώσουμε τη μοναδική παράδοση της Ινδίας εδώ στην Κύπρο, αλλά θεωρούμε ότι το Φεστιβάλ θα βοηθήσει περαιτέρω στην εδραίωση και την ενσωμάτωση πολιτιστικών πτυχών για τις δύο χώρες».

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε πως θεωρεί «ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μία από τις σημασίες του συγκεκριμένου Φεστιβάλ είναι ο τερματισμός και η απαλλαγή από λάθη του παρελθόντος, θεωρώντας ότι η γιορτή σηματοδοτεί την αρχή της πιο αισιόδοξης εποχής, δηλαδή της Άνοιξης. Με τον αποχαιρετισμό του Χειμώνα, μπορούμε όλοι να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε από την αρχή, συγχωρώντας παλιές αντιπαλότητες (conflicts) και κάνοντας νέες επαφές».

Πηγή: ΚΥΠΕ