Πανίτσα Χατζηαράπη: «Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην δουλεύει με τον Κούλλη Νικολάου και τον Ανδρέα Γεωργίου»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αστρομερίτη. Τελειώνοντας το σχολείο έφυγε για σπουδές στην Αθήνα όπου τελείωσε μοντάζ και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ (ΣΧΟΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ). Το 2001 και μετά από  4 χρόνια επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε για 5 χρόνια ως μοντέρ. Το  2006 άρχισε να δουλεύει στις τηλεοπτικές παραγωγές αρχικά ως βοηθός και από το 2008 έγινε παραγωγός, όπου ασχολείται μέχρι σήμερα. Ο λόγος για την Πανίτσα Χατζηαράπη, η οποία σπάνια δίνει συνεντεύξεις και επιλέγει το 24h «κλέβοντας» χρόνο από την δουλειά της αφού ω ς γνωστό η δουλειά μιας παραγωγού απαιτεί μελέτη και πολύ τρέξιμο. Είναι το δεξί χέρι του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ανδρέα Γεωργίου. Τους δένει μια μεγάλη φιλία που «γεννήθηκε» μέσα στα πλατό και τις τεράστιες επιτυχίες που έκαναν μαζί όπως: «Μπρούσκο» και «Τατουάζ” και άλλες πολλές παραγωγές. 

Ποιος είναι ο ρόλος ενός παραγωγού σε μια τηλεοπτική σειρά;

Βασικά Νικολέτα μου όπως γνωρίζεις και εσύ χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει τηλεοπτική σειρά. Ελέγχεις όλο το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος κατά την διάρκεια της ημέρας που «τρέχουν» τα γυρίσματα και κυρίως όταν γίνεται η προετοιμασία μιας σειράς.

Και όταν λέμε προετοιμασία για  ένα ημερήσιο γύρισμα, τι ακριβώς εννοούμε;

Ας μιλήσουμε για το «Τατουάζ», που είναι μια σειρά που προβάλλεται τώρα. Υπάρχουν τέσσερα συνεργεία. Αυτά τα συνεργεία λοιπόν καθημερινά πρέπει να ξέρουν την ώρα άφιξης (όρτινο στην γλώσσα της παραγωγής), την τοποθεσία γυρίσματος, ποιοι δουλεύουν που, τι θα φάνε γιατί τα γυρίσματα είναι δωδεκάωρα, τί σκηνές κάνουν και τι χρειάζονται για την κάθε σκηνή ανάλογα. Όλα γίνονται με πρόγραμμα για μην υπάρχουν προβλήματα γιατί όπως γνωρίζεις οι ρυθμοί ενός γυρίσματος είναι απαιτητικοί και η συνέπεια είναι το παν σε ότι αφορά την διεκπεραίωση ενός επεισοδίου.

Πώς γνωριστήκατε με τον Ανδρέα Γεωργίου και τι είναι αυτό που θεωρείς ως το κυριότερο στοιχείο που κυριαρχεί στην φιλία σας;

Με τον Αντρέας γνωριστήκαμε το 2003 σε ένα τηλεοπτικό κανάλι. Η  ουσιαστική μας συνεργασία ξεκίνησε το 2009 και από τότε «σκοτωνόμαστε» (γέλια).  Είναι μια αληθινή φιλία με όλα της τα στοιχεία αλλά κυρίως βασίζεται στην αγάπη , την ειλικρίνεια και την αμοιβαία εκτίμηση.

Σε πόσες σειρές είχατε και έχετε το ρόλο της παραγωγού;

Η πρώτη μου δουλειά ως παραγωγός ήταν το 2008 στην σειρά «Επιστροφή» με τον Κούλη Νικολάου και την GLYKERIA PRODUCTIONS και από τότε υπάρχει μια διαρκή συνεργασία μέχρι σήμερα σε όλες τις σειρές που αναλαμβάνουν μαζί με τον Αντρέα.

Ταξίδια, διάβασμα, τηλέφωνα, πρόγραμμα…είναι μόνο μερικές από τις αρμοδιότητες μιας παραγωγού. Έχεις προσωπικό χρόνο;

Πάντα βρίσκεις χρόνο να κάνει αυτά που θέλεις να κάνει και αγαπάς. Το ξέρεις και εσύ από πρώτο χέρι που μεγαλώνεις δύο παιδιά. Ειδικότερα για μας τις μητέρες που ακροβατούν ανάμεσα σε καριέρα και μητρότητα ο χρόνος μοιράζεται και αξιοποιείται πλέον με κύριο παρονομαστή τα παιδιά.

Τι «μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο» σε μια παραγωγό κατά την διάρκεια ενός γυρίσματος.

Από το πιο απλό και ανθρώπινο όπως μια αρρώστια ενός συνεργάτης από το συνεργείο ή από τους ηθοποιούς, οι καιρικές συνθήκες που δεν θα μας επιστρέψουν εξωτερικά γυρίσματα μέχρι και να χαλάσει κάποιο μηχάνημα  κατά την διάρκεια ενός γυρίσματος.

Λένε ότι οι ηθοποιοί είναι  «αιώνια παιδιά». Χαριτολογώντας πάντα τους συμπεριφέρεστε σαν παιδιά.

Χωρίς καμία αμφιβολία το επάγγελμα του ηθοποιού είναι δύσκολο και μια καθημερινή δοκιμασία για τον ίδιο μέσα σε αυτή την βάση ο χειρισμός και η συμπεριφορά είναι το άλφα και το ωμέγα.

Ποιες συνεργασίες ξεχωρίζεις και γιατί;

Δεν μπορώ απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Αλήθεια δεν ξεχωρίζω καμία συνεργασία είναι όλες τόσο ξεχωριστές. Η κάθε σειρά έχει την ιστορία της, άλλους ηθοποιούς, άλλη δράση άλλο θέμα. Με όλες έχω συνδεθεί και τις έχω αγαπήσει το ίδιο.

Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σου πλάνα;

Πλάκα κάνεις; Ποτέ δεν κάνω σχέδια για το μέλλον. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην δουλεύει με τον Κούλλη και τον Ανδρέα. Είναι η οικογένεια μου. Οτιδήποτε κάνουν θα είμαι πάντα δίπλα τους και θα τους στηρίζω.

Της Νικολέτας Χρήστου