Στις 11 και 12/4 το παγκύπριο συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ

Άρχισε και συνεχίζεται η συζήτηση των μελών της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ γύρω από το περιεχόμενο της έκθεσης δράσης προς το 9ο παγκύπριο συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, με σύνθημα «Διεκδικούμε αποφασιστικά για τους εργαζόμενους, στηρίζουμε δυναμικά τους δημόσιους οργανισμούς» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Απριλίου.

Ανακοίνωση της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι «η επιβεβαίωση των αρχών του συνδικαλιστικού κινήματος, η διαμόρφωση πολιτικής αιτημάτων και διεκδίκησης, η ενότητα δράσης, η εντατικοποίηση του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, του ξεπουλήματος δημόσιου πλούτου, της αγοράς υπηρεσιών και της απαξίωσης, θα αποτελέσουν τη βάση συζήτησης για τις αποφάσεις του συνεδρίου».

Προσθέτει ότι «στο συνέδριο αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των ημικρατικών οργανισμών και της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ θα προσκληθούν επίσης βουλευτές, άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η τ/κ οργάνωση BES. Θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι έξι συνδικαλιστικών οργανώσεων από την Ελλάδα, τη Σερβία και την Ουγγαρία ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στους εργαζόμενους και την κοινωνία, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις, η απορρύθμιση της εργασίας, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και η απαξίωση των θεσμών και των εργαζομένων βρίσκονται μεταξύ πολλών άλλων στο επίκεντρο της συζήτησης.

Και όλα αυτά, «σε συνδυασμό με τους αγώνες και τη δράση της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ να αποτρέψει την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, να στηρίξει τους Οργανισμούς και το ρόλο τους και να επαναφέρει μισθούς και ωφελήματα».

Επίσης, «μέσα στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου πραγματοποιούνται συνελεύσεις κατά Κλάδο που θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση επαρχιακών συνεδρίων σε όλες τις πόλεις».

Πηγή: ΚΥΠΕ