Στο Λονδίνο για να προσφωνήσει το Διεθνές Φόρουμ Ανώτερης Εκπαίδευσης 2019 ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, μεταβαίνει την Τρίτη, 26 Μαρτίου, στο Λονδίνο, όπου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, θα παραστεί και θα προσφωνήσει το Διεθνές Φόρουμ Ανώτερης Εκπαίδευσης 2019, που διοργανώνει ο οργανισμός Universities UK international, στις 27 Μαρτίου, στο Πανεπιστήμιο Imperial του Λονδίνου.

Σύμφωνα με σημερινό ανακοινωθέν της Βουλής, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Βουλής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Brexit, Hilary Benn, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κοινοπολιτειακού Συμβουλίου Επιχειρήσεων και Επενδύσεων, βουλευτή Sir Hugo Swire, τη Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου Πανεπιστημίων της Κοινοπολιτείας, δρα Joanna Newman, τον Επικεφαλής του Τμήματος Ήπιας Ισχύος και Εξωτερικών Σχέσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, Paul Brummell, την εκ των επιστημονικών συμβούλων του Κοινοβουλευτικού Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, δρα Lydia Harriss και την Υπεύθυνη του Βρετανικού Συμβουλίου για Ανώτερη Εκπαίδευση και Επιστήμη για την Ευρωπαϊκή περιφέρεια, δρα Almut Caspary.

Ο κ. Συλλούρης θα συναντηθεί επίσης με τον Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου ΚΟΙΟΣ στο Πανεπιστήμιο Imperial, Καθηγητή Τhomas Parisini και θα ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα αναχωρήσει από το Λονδίνο την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, για το Μονακό, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Πηγή: ΚΥΠΕ