Σύσκεψη υπό τον Ακιντζί στα κατεχόμενα για τη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος

Έτοιμη είναι η τ/κ πλευρά για τη μόνιμη σύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του «προεδρικού» μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το θέμα, στο πλαίσιο των αποφάσεων που εξαγγέλθηκαν μετά από τη συνάντηση των ηγετών στις 26 Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η αρμόδια Τεχνική Επιτροπή Οικονομίας και Εμπορίου θα συζητήσει το θέμα σε συνεδρία στις 13 Μαρτίου.

Στη σύσκεψη υπό τον Τ/κ ηγέτη συμμετείχαν ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Οζντίλ Ναμί, ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντάλ Χιουντάογλου, ο «πρόεδρος» της «αρχής ηλεκτρισμού», Μουχαρέμ Σαϊγκιλι, ο «γενικός διευθυντής» της «αρχής» Αχμέτ Νταργκίν, ο «αναπληρωτής διευθυντής» για τους υποσταθμούς, Καμίλ Ντιρέλ, ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου, Γκιουνάι Τσερκέζ και άλλοι.

«Επιβεβαιώθηκε ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη από κάθε πλευρά για να πραγματοποιηθεί η συμφωνία που έγινε στο θέμα του ηλεκτρικού. Η μόνιμη και συνεχή σύνδεση των συστημάτων ρεύματος θα έχει αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι έγινε προεργασία για μία συμφωνία για την μόνιμη σύνδεση των δικτύων τα οποία με προσωρινές συμφωνίες ενώνονταν περιστασιακά.

Σημειώνεται ότι η πρώτη τέτοια σύσκεψη υπό τον κ. Ακιντζί είχε γίνει για την κινητή τηλεφωνία και αμέσως μετά για το μέτρο που αφορά την επιστροφή έργων ζωγραφικής Ε/κ καλλιτεχνών και αρχειακού υλικού του ΡΙΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ