Τι δείχνουν οι αριθμοί για Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ

Στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ. Οι γαλάζιοι της Λεμεσού έχουν 53 βαθμούς και οι γαλαζοκίτρινοι 51. Η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι μικρή και όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας του Τσίρείου.

Ένα σημαντικό στοιχείο για τις δύο ομάδες είναι πως, ο Απόλλωνας είναι η καλύτερη ομάδα σε εντός έδρας παιχνίδια και ο ΑΠΟΕΛ στους εκτός έδρας αγώνες.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Αυγουστή στο Τσίρειο μετρά 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Πέτυχε 31 τέρματα και δέχθηκε 10, κερδίζοντας συνολικά 26 βαθμούς. Από την άλλη οι γαλαζοκίτρινοι μακριά από το ΓΣΠ μετρούν 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Πέτυχαν 21 τέρματα και δέχθηκαν 11, μαζεύοντας 29 βαθμούς.

Σημαντικά είναι και τα στατιστικά των δύο ομάδων. Τον Απόλλωνα πάντως συνοδεύουν καλύτεροι αριθμοί τόσο σε τέρματα υπέρ όσο και κατά.

Η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε σε 24 αγώνες 56 τέρματα, 2.33 γκολ ανά αγώνα ενώ είδε την εστία της να παραβιάζεται μόλις 18 φορές, δηλαδή δέχεται 0,75 τέρματα ανά παιχνίδι. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ σε 24 παιχνίδια πέτυχε 46 τέρματα, 1,91 γκολ ανά αγώνα. Η άμυνα της ομάδας της Λευκωσίας παραβιάστηκε 21 φορές. Δηλαδή δέχεται ανά αγώνα 0,87 τέρματα.

Ο Απόλλωνας πέτυχε 10 τέρματα περισσότερα από τον ΑΠΟΕΛ ενώ δέχθηκε 3 τέρματα λιγότερα.

Πηγή: balla.com.cy