Τουρκικά άρματα μάχης παρατεταγμένα που κανείς δεν είδε στο Γέρι! – Αποκλειστικές δηλώσεις Δημάρχου

Μυστήριο η είδηση που έκανε το γύρω του διαδικτύου καθαρή Δευτέρα ότι σε νέα κίνηση εκφοβισμού στην περιοχή Γερίου -Αγίου Σωζόμενου, αναπτύσσοντας στρατιωτική δύναμη με παράταξη αρμάτων σε θέση μάχης, χωρίς ωστόσο, να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη.

Ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου με αποκλειστικές του δηλώσεις στο 24h  διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός και δηλώνει πως: “Σε καμία περίπτωση δεν έχουν εισέλθει στις ελεύθερες περιοχές τουρκικά άρματα στην περιοχή Γερίου, ούτε προκλήθηκε κάποιος πανικός, όπως έχει διαρρεύσει σε ορισμένα ενημερωτικά site».

“Oι δυνάμεις ασφαλείας του κράτους ήταν ενήμερες παρακολουθούσαν το γεγονός και μας καθησύχαζαν ότι δεν τρέχει λόγος ανησυχίας. Θέλω να σημειώσω ότι στις περιοχές που γειτνιάζουν με το Γέρι δεν έχουν συμβεί οποιαδήποτε επεισόδιά», επισημαίνει. «Οι  γεωργοί καλλιεργούν τα χωράφια τους εντός της νεκρής ζώνης χωρίς να σημειώνονται προβλήματα. Εμείς ως τοπική αρχή παρακολουθούμε το θέμα και αν υπάρξει οποιαδήποτε πρόβλημα ενημερώνουμε το κόσμο μας», καταλήγει.

 

Σε νέα επέκταση των θέσεών του επί του εδάφους, στην περιοχή των Στροβιλιών, προέβη ο τουρκικός κατοχικός στρατός, παραβιάζοντας εκ νέου το status quo στην περιοχή στις 22.02.19

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Τουρκικά άρματα ήταν διατεταγμένα στην κατεχόμενη περιοχή Λουρουτζίνας και Ποταμιάς και όχι στην περιοχή Γερίου -Αγίου Σωζόμενου, όπως γράφτηκε. Την είδηση όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε διέδωσε εθνοφύλακας ο οποίος μάλιστας έσπευσε να την δημοσιοποιήσει  μέσω των social media.

Για το περιστατικό ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ το βράδυ της Κυριακής κάνοντας λόγο για συχνό φαινόμενο, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να προκαλείται πανικός στους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκλητικές κινήσεις των Τούρκων είναι συχνές με κύρια παραβίαση τoυ στάτους κβο στα Στροβίλια.

Tης Νικολέτας Χρήστου

Φωτό:Αρχείου