Χρ. Ερωτοκρίτου: Μνημείο κακοδιαχείρισης τα όσα έγιναν στον Συνεργατισμό από το 2013 και μετά

Η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε πως όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται από κάποιους για την προ του 2013 εποχή, στην ουσία το μοναδικό πράγμα που κάνει είναι να αποπροσανατολίσει από όλα όσα είδαμε, βιώσαμε και πληρώσαμε από το 2013 και μετά. Η κ. Ερωτοκρίτου ζήτησε υπερψήφιση του ψηφίσματος που κατέθεσε το κόμμα της με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ.

Σε ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για το Συνεργατισμό, διερωτήθηκε γιατί κανένας από τους σημερινούς εισηγητές του δεύτερου ψηφίσματος που κατατέθηκε σήμερα, ενώ ήταν τόσο μεγάλα τα προβλήματα του Συνεργατισμού πριν από το 2013, και αυτά οδήγησαν στην κατάρρευση, δεν ζήτησε έρευνα το 2013 και ανέμεναν το 2019.

Η κ. Ερωτοκρίτου διερωτήθηκε ακόμη κατά πόσο σήμερα, αν ο Συνεργατισμός ήταν ακόμη εν ζωή, και λειτουργούσε, θα απέδιδε κανείς τα εύσημα στα κόμματα εκείνα που είχαν μέλη τους στα ΔΣ του Συνεργατισμού προ του 2013 και θα έλεγαν αυτά τα κόμματα ότι διεκδικούν την επιτυχία του Συνεργατισμού.

“Φυσικά και όχι, αυτό είναι παράλογο επιχείρημα και λέω ότι αποπροσανατολίζει αυτή η επιχειρηματολογία που επιχειρείται σήμερα για την προ του 2013 εποχή γιατί με αυτό το τρόπο μεταθέτουμε το βάρος της προσοχής και της ευθύνης, τις ασήκωτες ευθύνες της Κυβέρνησης, σε όλους τους προηγούμενους”, ανέφερε.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι δεν μπορεί υπάρξει σύγκριση της εποχής προ του 2013 με τις ασήκωτες, όπως είπε, ευθύνες, για την μετά του 2013 εποχή, προσθέτοντας ότι προκύπτουν ερωτήματα προς όσους σήμερα κόπτονται δημοσίως για τα 7 εκατομμύρια ΜΕΔ.

“Εγώ θέτω το ερώτημα, αν ήταν τόσο μεγάλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του Συνεργατισμού, γιατί με τόση ευκολία η διοίκηση από το 2013 και μετά διέγραφε εκατοντάδες εκατομμύρια, όταν εξυπηρετούνταν;”, διερωτήθηκε.

Μίλησε για δικαιολογίες και υπεκφυγές και ότι η αλήθεια είναι πως από το 2013 και μετά αυτό που έγινε στο Συνεργατισμό ήταν μνημείο κακοδιαχείρισης και την ανάληψη της ευθύνης δεν είναι κανένας διατεθειμένος από την Κυβέρνηση να την αναλάβει.

Ανέφερε ότι το ψήφισμα που κατατέθηκε από κοινού με το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ πρέπει να υπερψηφιστεί, γιατί αποδίδει στην ορθή τους διάσταση και στην πραγματικότητα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ