Δ. Συλλούρης: “Λιγότεροι απο έξι οι βουλευτές και ένας επιχειρηματίας με 100 Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια”

Για τη λίστα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων που του απέστειλε η τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη  μίλησε στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Ο κύριος Συλλούρης τόνισε ότι από Μέσα Ενημέρωσης δόθηκε η εντύπωση στην κοινωνία ότι στη λίστα περιλαμβάνονται 36 βουλευτές με – Ένας επιχειρηματίας με, ενώ στην πραγματικότητα είναι λιγότεροι από έξι.

Διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι περιλάμβανε την περίπτωση επιχειρηματία ο οποίος είχε περίπου 100 Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ενώ μία άλλη περίπτωση αφορούσε βουλευτή με Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο 2,500 χιλιάδων ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι στη συγκεκριμένη λίστα υπήρχε και όνομα ανθρώπου ο οποίος απεβίωσε.”

Αυτά τα παραδείγματα δίδουν την εικόνα της ποιότητας της εν λόγω λίστας”, τόνισε ο κύριος Συλλούρης, προσθέτοντας ότι η υπευθυνότητά του δεν του επέτρεπε να δώσει τέτοια λίστα στη δημοσιότητα.Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τεράστιες τις ευθύνες των εποπτικών αρχών και του χρηματο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της οικονομίας.Έκαμε επίσης λόγο για προσπάθεια να στραφεί η προσοχή στους πολιτικούς για να μην αναδειχθούν οι ευθύνες των τραπεζών και των εποπτικών αρχών.

Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει λήξει με την ενέργειά του να επιστρέψει τη λίστα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η υπόθεση όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά τώρα ανοίγει.

Πηγή:ΡΙΚ