«ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ απέκρυψαν τις ευθύνες τους για Συνεργατισμό»

Επικρίσεις στα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ διατυπώνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας διότι στη χθεσινή ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας καταψήφισαν το σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε από κοινού με το Κίνημα Οικολόγων, η οποία εάν εγκρινόταν θα εξανάγκαζε την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί, αφού ισοδυναμεί με νόμο, όπως αναφέρει.

«Αντί τούτου, τα τέσσερα κόμματα που φέρουν ευθύνη προτίμησαν να εγκρίνουν ένα ψήφισμα που δεν έχει κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα προτίμησαν να χαϊδέψουν τα αυτιά της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών και ταυτόχρονα βέβαια να αποκρύψουν τις δικές τους ευθύνες», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λιλλήκας.

Κάλεσε «τους πολίτες να αναλογιστούν, ποιοι είναι αυτοί που φέρουν τις ευθύνες και που φόρτωσαν τον Κύπριο φορολογούμενο με 2,7 δις ευρώ εγγυήσεις προς την Ελληνική Τράπεζα και ποιοι είναι εκείνοι που πραγματικά αγωνίστηκαν και για την διάσωση του Συνεργατισμού αλλά και που αγωνίζονται καθημερινά για την προστασία και δικαιώματα του Κύπριου πολίτη».

Εκφράζει τέλος την ελπίδα ότι «στις Ευρωεκλογές οι πολίτες αντικειμενικά κρίνοντας την στάση και την συμπεριφορά και εντός και εκτός Κοινοβουλίου, κρίνοντας και όλο το παλαιοκομματικό σύστημα συνεπικουρούμενο σήμερα και από το ΕΛΑΜ που ουσιαστικά συμμετέχουν και έχουν εμπλοκή σε μια σειρά από σκάνδαλα και στην διαπλοκή, να φροντίσει με την ψήφο του ο Κύπριος πολίτης να στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευρωβουλευτές που είναι καθαροί και οι οποίο μπορούν διεκδικητικά να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Κύπρου, τα δικαιώματα του πολίτη και να είναι η φωνή των πολιτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ